Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
2,49 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:149417
 
Autors:
Vērtējums:
Publicēts: 11.02.2009.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Augstskolas
Literatūras saraksts: 6 vienības
Atsauces: Ir
SatursAizvērt
Nr. Sadaļas nosaukums  Lpp.
  Ievads. ES un PSRS    3
  PSRS izveide: Ļeņins un boļševisms    4
  ES izveide: Roberts Šūmans un Kopienas    8
Darba fragmentsAizvērt

Abu Savienību izveides bija atkarīgas no līderiem, kuru nākotnes vīzijas paredzēja valstu attīstību. PSRS un ES tika izveidotas pēc kariem, kas bija plosījušas pasauli, iedragājot valstu varas sistēmas, to ekonomiku un attīstības tempus. Šo notikumu un līderu nākotnes vīziju rezultātā tika izveidotas šīs savienības, kas teorētiski sākotnēji bija vienādos atspēriena punktos – ar mērķi izveidot sistēmu, kura nodrošina valstu labklājību un mieru. Tomēr visvairāk bija atkarīgs tieši no tā, kāds cilvēks šo Savienību rada.
PSRS tika izveidota 1922.gadā, to vadīja diktatoriski līderi, kaut gan teorētiski Padomju Savienība bija sociālistiska republika, vēl vēlāk – demokrātiska savienība. Tajā valdīja totalitārs politiskais režīms, kura attīstība vistiešākajā mērā bija atkarīga no Savienības vadītājiem un viņu diktatoriskajām un imperiālistiskajām ambīcijām. PSRS politiskajā sistēmā valdīja demokrātiskā centrālisma principi, visa PSRS attīstība un politiskais režīms tika kontrolēts caur Maskavu. Ekonomikas attīstībā tika ieviesti Piecgadu plāni, kas nodrošināja vienmērīgu piedāvājumu, neskatoties uz pieprasījumu. Iedzīvotāji pilnībā tika pakļauti politiskajam režīmam un disciplīnai, tika ieviesta cenzūra. Pēc Otrā pasaules kara PSRS nonāca pretējās nometnēs ar ASV. Tika veidota propaganda, kas noniecināja Rietumus un demokrātiju, parādot tās vājās vietas, bezdarbniekus, noziedzību utt.…

Autora komentārsAtvērt
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties