Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
2,99 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:489214
 
Autors:
Vērtējums:
Publicēts: 04.11.2006.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Augstskolas
Literatūras saraksts: 13 vienības
Atsauces: Ir
SatursAizvērt
Nr. Sadaļas nosaukums  Lpp.
1.  Ievads    3
2.1.  Eiropas Savienības dibinašana un Latvijas Republikas ceļš uz Savienību    4
2.2.  Eiropas Savienības ietekme uz Latvijas Republikas valstisko stātusu un izmaiņas Latvijas tiesību sistēmā pēc pievienošanās ES    6
2.3.  Eiropas Savienības ietekme uz Latvijas attīstību    7
3.  Secinājumi    12
4.  Izmantotās literatūras saraksts    13
5.  Izmantotie interneta resursi    13
Darba fragmentsAizvērt

2004.gada 1.maijā Latvijas Republika pievienojas Eiropas Savienībai. Ir pagajuši vairāk neka divi gadi. Daudz kas izmainījas un Latvijā, attīstījas dažās jomās.

Tāpēc šinī referātā gribētos noskaidrot, kā Eiropas Savienība ir ietekmējusi Latvijas attīstību. Pievēršot uzmanību ne tikai peciestāšanas, bet arī pirmsiestāšanas periodam.

Referāta sākumā tiks noskaidrots kad, kā, kāpēc un kādiem mērķiem Eiropas Savienība tika dibināta. Jo šis aspekts ir ļoti svarīgs, lai saprastu, kā Eiropas Savienība var ietekmēt Latviju tagad. Kā arī tiks izpētīta attiecību attīstība starp Latvijas Republiku un Eiropas Savienību.
Pēc tām, uzmanība tiks pievērsta valsts pamatam jeb tiesiskai sistēmai un tām, kā iestāšanas Eiropas Savienībā ir ietekmējusi Latvijas Republikas pamatlikumu - Satversmi, kā arī citus likumus.
Un beidzot, tiks noskaidrots kā Eiropas Savienība ir ietekmējusi Latvijas attīstību ekonomiskajā un citas jomās. Tiks izpētīts galvenais palīdzības veids, t.i. finansējums ko Latvija saņem no Eiropas Savienības. Taču visi finansējumu veidi netiks mīnēti, jo to spektrs ir pārāk plašs. Referāts informēs par visnozīmīgakiem finansējumu avotiem jeb Eiropas Savienības fondiem.

Darbam tika izpētītās dažās Starptautiskās un Latvijas Republikas tiesību normas. Kā pierādījumi tika izmantoti visvisādi statistikas veidi un valsts situācijas analīzes, ko veikusi Latvijas Republikas Ārlietu ministrija, Finanšu ministrija un citas attiecīgas institūcijas.
Visa informācija tika izpētīta, izanalizēta un ir veidoti secinājumi par jautājumu kā Eiropas Savienība ietekmē Latvijas attīstību. …

Autora komentārsAtvērt
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties