Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
3,49 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:114849
 
Autors:
Vērtējums:
Publicēts: 03.05.2010.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Augstskolas
Literatūras saraksts: 7 vienības
Atsauces: Ir
SatursAizvērt
Nr. Sadaļas nosaukums  Lpp.
  Ievads    3
1.  Eiropas vienotības idejas attīstības vēsture    4
1.1.  Vienotības idejas vēsture no XIII gs. Līdz XIX gs.    4
1.2.  Paneiropas kustība    6
2.  Eiropas Savienības izveidošanas mērķi    8
  Secinājumi un priekšlikumi    13
Darba fragmentsAizvērt

IEVADS
Vienotās Eiropas konstruktori savā darbībā varēja balstīties uz gadsimtos veidoto Eiropas vienotības ideju, kā arī, kas nav mazsvarīgi uz eiropeiskuma apziņu Eiropas valstu pilsoņu, it sevišķi garīgās elites, prātos.
V gs.p.m.ē.: Pirmais autors, kurš raksturo Eiropu kā pasaules daļu ir sengrieķu „vēstures tēvs” Hērodots paziņojot, ka Eiropa ir ārkārtīgi skaista zeme, kurā ir daudz dažādu augļu koku, un tā ir ļoti auglīga. Tiesa gan pašam Hērodotam nemaz nebija zināma visa Eiropas teritorija un par tās ziemeļdaļu viņš neko konkrētu pateikt nevarēja.
Par pirmajiem Eiropas apvienotājiem vēl antīkās senatnes periodā kļuva romieši, kuri militārās ekspansijas rezultātā izveidoja milzu Vidusjūras impēriju, ietilpinot tajā praktiski visu Rietumeiropu, kā arī Centrāleiropas un Austrumeiropas dienvidu daļu no Anglijas ziemeļos līdz Sicīlijai dienvidos un no Spānijas rietumos līdz Bulgārijai un Krimai austrumos.1
Eiropiešu vienotību nodrošināja arī piederība pie kristīgās pasaules, kas eiropiešiem (protams, tiem kas bija personiski brīvi) ļāva brīvi pārvietoties no vienas Rietumeiropas valstis uz citu, lai nodarbotos ar komerciju, studētu universitātēs, apgūtu arodus, uzturētu zinātniskus kontaktus, ārstētos u.t.t. Savstarpējos kontaktus starp izglītotiem dažādu Eiropas valstu cilvēkiem nodrošināja latīņu valoda, kurā noritēja studijas universitātēs, tika rakstīti zinātniski darbi, kā arī notika katoļu baznīcas dievkalpojumi.2
Neskatoties uz to, ka idejai par vienotu Eiropu ir ļoti sena vēsture, pastāvīgu un noturīgu sadarbību starp Eiropas valstīm radās pēc Otrā pasaules kara, kad Eiropas valstu vadītāji vienojās nodrošināt kopīgo kontroli par vienu no kara rūpniecības nozarēm – tērauda ražošanu. Šīs sadarbības mērķi, kas vēl joprojām ir Eiropas sadarbības pamatā, bija nodrošināt mieru un radīt ekonomisku uzplaukumu.
Tēmas izvēle un aktualitāte saistīta ar to, ka arī Latvija ir pievienojusies Eiropas Savienībai, kuras mērķis ir ekonomiskās un sociālās labklājības, stabilitātes un drošības nodrošināšana tās dalībvalstu iedzīvotājiem, kā arī līdzdalība starptautiskās norisēs, tad svarīgi ir aplūkot vēsturiskos aspektus un izveidošanas mērķus, kuri bija Eiropas Savienības izveides pamatā.
Darba mērķis ir aplūkot Eiropas vienotības attīstības vēsturi un izveidošanas mērķi.

Autora komentārsAtvērt
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties