Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
3,99 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:411773
 
Autors:
Vērtējums:
Publicēts: 25.01.2002.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Augstskolas
Literatūras saraksts: 5 vienības
Atsauces: Ir
SatursAizvērt
Nr. Sadaļas nosaukums  Lpp.
1.  IEVADS    3
2.  MINISTRU KOMITEJA    4
3.  PARLAMENTU ASAMBLEJA    6
4.  SEKRETARIĀTS    10
5.  EIROPAS CILVĒKTIESĪBU TIESA    11
6.  NOBEIGUMS    16
7.  IZMANTOTĀS LITERATŪRAS SARAKSTS    17
Darba fragmentsAizvērt

Otrā pasaules kara beigas ievadīja jauno posmu Eiropas vēsturē, kad valstis Eiropas sāk apzināties savstarpējās sadarbības nepieciešamību, lai atjaunotu saimniecisko stāvokli reģionā, lai nodrošinātu Eiropas ekonomisko lomu un konkurētspēju pasaules tirgū un pasargāties no Padomju Savienības un Amerikas ietekmes. Tādējādi, izveidojās vairākas valstiskās sadarbības organizācijas, kas izvirzīja savai darbībai noteiktus mērķus. Eiropas Padome (Council of Europe) tika izveidota 1949.gadā un tās mītne atrodas Strasbūrā. Tās statūtos ir izvirzīti plaši politiski mērķi- stiprināt demokrātiju un pārraudzītu cilvēktiesību ievērošanu valdību un parlamentu līmenī. Eiropas Padomes statūtu I sadaļā ir noteikti Eiropas Padomes mērķi: “...panākt lielāku vienotību starp tās locekļiem to ideālu un principu nodrošināšanai un īstenošanai, kuri veido šo valstu kopējo mantojumu un veicina to ekonomisko un sociālo progresu.”
To jautājumu loks, kas tiek risināts ar Padomes institūciju palīdzību ir noteikts Eiropas Padomes statūtu I sadaļā. Šie jautājumi ir tie, kas skar visu locekļu intereses, noslēdzot līgumus un kopīgi darbojoties ekonomikas, sociālajā, kultūras, zinātnes, likumdošanas un administratīvajā jomā, kā arī cilvēktiesību un pamatbrīvību saglabāšanā un tālākajā īstenošanā.
Eiropas Padome ir neatkarīga organizācija, to nedrīkst jaukt ar Eiropas Savienības Padomi (European Council)- Eiropas Savienības valstu vadītāju regulāru tikšanos, kurā tiek plānota savienības politika, un ar Padomi (The Council)- Eiropas Savienības vienu no piecām galvenajām institūcijām, kura pieņem dalībvalstīm saistošus lēmumus un ko veido dalībvalstu attiecīgie ministri vai to pilnvarotās valdības amatpersonas.
Kaut arī Eiropas Padomes statūtu III sadaļas 10.paragrāfs nosaka, ka Eiropas padomes institūcijas ir: a) Ministru komiteja; b)Konsultatīvā asambleja, bet šīs abas institūcijas apkalpo c) Eiropas Padomes Sekretariāts, būtu jāatzīmē arī d) Eiropas Cilvēktiesību tiesa (European Court of Human Rights), kas aizsargā cilvēka tiesības un pamatbrīvības.
No 1995.gada 10.februāra Latvija tika uzņemta Eiropas Padomē, kas lielā mērā tuvināja mūsu valsti ar Rietumeiropas valstīm.

Autora komentārsAtvērt
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties