Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
0,99 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:597522
 
Autors:
Vērtējums:
Publicēts: 19.03.2009.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Augstskolas
Literatūras saraksts: Nav
Atsauces: Ir
Darba fragmentsAizvērt

Efektīvas komandas veidošana vienmēr ir bijis aktuāls jautājums gan privātajos uzņēmumos, gan publiskā sektora institūcijās. Kā atzīst teorētiķi un praktiķi, tieši komandas veidošana ir atslēgvārds harmoniskai organizācijas darbībai un panākumiem. Savulaik pazīstamais Amerikāņu uzņēmējs Henrijs Fords (Henry Ford) ir teicis, ka sanākšana kopā tas ir sākums, saliedētība tas ir progress, bet strādāšana kopā tas ir panākums. Lai arī strādāšana kopā ir viens no atslēgvārdiem uz panākumiem, tomēr ne vienmēr tā garantē pilnīgu izdošanos. Svarīgi ir arī citi aspekti efektīvai un saliedētai komandas rīcībai.
Saskaņā ar Rona Ludlova (Ron Ludlow) teoriju ikvienas organizācijas struktūrā sastāv no dažādām grupām, kuras var sakārtot četrās kategorijās: formālā, neformālā, primārā un sekundārā grupa.1 Šajā darbā, galvenokārt, tiks aprakstīta un analizēta formālās grupas efektīva darbības priekšnoteikumi.
Akadēmiskajā literatūrā vairums autoru uzskata, ka pastāv korelācija starp komandas lielumu un tās efektivitāti. Tā, piemēram, Mankurs Olson (Mancur Olson) uzskata, ka komandas dalībnieku skaita palielināšanās samazina katra atsevišķās personas ieguldījumu kopējā mērķa sasniegšanā.…

Autora komentārsAtvērt
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties