Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
3,99 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:464372
 
Autors:
Vērtējums:
Publicēts: 11.11.2014.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Augstskolas
Literatūras saraksts: 5 vienības
Atsauces: Ir
SatursAizvērt
Nr. Sadaļas nosaukums  Lpp.
  Ievads    3
1.  EDSO (Eiropas drošības un sadarbības organizācija) vēsturiskā attīstība    4
1.1.  EDSO vēsture    4
1.2.  Politiskā – militārā dimensija    5
1.3.  Ekonomikas un vides dimensija    6
1.4.  Humānā dimensija    6
2.  EDSO misijas Dienvidkaukāzā    7
2.1.  EDSO Minskas Grupa. EDSO misijas Armēnijā un Azerbaidžānā    8
2.2.  EDSO misija Gruzijā    9
  Secinājumi un kopsavilkums    13
  Izmantoto avotu saraksts    15
Darba fragmentsAizvērt

Secinājumi un kopsavilkums
Analizējot EDSO lomu starptautiskajās attiecībās un galvenās misijas Dienvidkaukāza reģionā, var izdarīt vairākus visaptverošus secinājumus. Pirmkārt, EDSA, pēcāk EDSO loma laika gaitā no Aukstā kara perioda, kad svarīgākā misija bija Rietumu bloka un PSRS savstarpēja tuvināšana ir transformējusies dažādu misiju formā visā Eiropā un ir būtiski palielinājies vērtību uzstādījumu un risināmo problēmu loks. Par to liecina militāri-politiskās, sociāli-ekonomiskās un humānās dimensijas uzsvērtais nozīmīgums EDSO rīcībpolitikā, kas atspoguļojas gan miera uzturēšanas misijās konliktu reģionos, gan krīžu vadībā un mediācijā pirms un pēc iespējamās konfliktu eskalācijas, gan terorisma un ieroču tirdzniecības apkarošanā, gan arī tādās visaptverošās un globālās problēmās kā veselīgas ekonomiskās vides veidošana, demokrātijas un labas pārvaldības principu ievērošanas izplatīšanā pasaulē. Diemžēl daudzas no šīm funkcijām pārklājas ar daudz ietekmīgāko starptautisko organizāciju darbību, piemēram, ANO, ES un NATO. To pierāda arī kritisko valstu ar potenciālu konfliktu iespējamību, kā piemēram, darbā aplūkoto Gruzijas, Azerbaidžānas un Armēnijas vēlme iestāties lielajās, prestižākajās un ietekmīgajās organizācijās ar lielāku budžetu un iespējām lēmumu pieņemšanas procesā starptautiskajās attiecībās.

Otrkārt, par EDSO ietekmi un lomu liecina apskatīto misiju rezultāti un sasniegtie mērķi. Ja Azerbadžānas un Armēnijas gadījumā Kalnu Karabakha konfliktā vēl joprojām EDSO turpina darboties gan Minskas Konferences sakarā, gan vietējos Baku un Erevānas birojos, pilnveidojot demokrātisku vērtību un principu ievērošanu valstu pārvaldībā, tad Gruzijas misijā progress un ietekme bijusi salīdzinoši mazāka, par ko liecina nespēja adekvāti reaģēt un novērst Krievijas-Gruzijas 2008.gada konfliktu, kā rezultātā EDSO šo reģionu nācās pamest. …

Autora komentārsAtvērt
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties