Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
1,99 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:660917
 
Autors:
Vērtējums:
Publicēts: 28.05.2004.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Vidusskolas
Literatūras saraksts: 4 vienības
Atsauces: Nav
Darba fragmentsAizvērt

Pēdējā laikā burtiņš “e” kļuvis gluži vai par modes lietu – daudz tiek runāts par e-biznesu, e-komerciju, e-valdību un visbeidzot e-Latviju.E- burtiņu sāk izmantot dažādās nozarēs un arī loģistikā. Taču lielai daļai sabiedrības ir tikai aptuveni priekšstati – “ko tad tas īsti nozīmē un kāds man no tā būs labums”? Latvijā visus šos daudzos “e” vieno e-pārvaldes koncepcija, kas nozīmē visaptverošu valsts pārvaldes modernizāciju. Valsts institūcijām iedzīvotāji sniedz ļoti daudz informācijas – dažādus datus, veselības izziņas, savas deklarācijas, bet informāciju atpakaļ tikpat kā nesaņemam. Speciālisti norāda, ka e-pārvalde nozīmē mijiedarbību starp cilvēku, valsti, institūciju, uzņēmumiem un jābūt atgriezeniskai saiknei starp šīm vietām. Tas būs ieguvums gan uzņēmējiem, gan iedzīvotājiem, gan arī, protams, valsts institūcijām – ātra, precīza informācijas apmaiņa, acīmredzot daudz lētāka, daudz īsāka un mazāk birokratizēta. Iedzīvotāji varēs sev nepieciešamo informāciju iegūt no valsts iestādēm, ļoti bieži pat neejot uz tām, nestāvot rindās, nenesot konfekšu kastes valsts atbildīgiem ierēdņiem, bet saņemot uz konkrētu pieprasījumu šo informāciju sev uz e-pastu vai kaut kādā savādākā veidā.

Kas ir elektroniskā pārvalde ?
Pēdējo gadu laikā elektroniskā pārvalde jeb e-pārvalde ir kļuvusi par diezgan bieži minētu jēdzienu arī Latvijas sabiedrībā, presē un diskusijās. Tomēr ļoti iespējams, ka ļoti liela sabiedrības daļa vēl īsti neizprot e- pārvaldes būtību un to, kāpēc tā ir nepieciešama un kas tiks iegūts tās ieviešanas rezultātā. E-pārvaldes raksturošanai dažādās pasaules valstīs tiek lietoti dažādi jēdzieni un to var izprast dažādi. Atbilstoši Latvijas e-pārvaldes koncepcijai e-pārvalde tās šaurākajā nozīmē ir pakalpojumu sniegšana, izmantojot elektroniskos līdzekļus (internetu). Plašākajā nozīmē e-pārvalde tiek lietota visaptverošu pārvaldes darba pilnveidošanas programmu kontekstā, kur papildus pakalpojumu sniegšanas elektronizācijai tiek risināti arī citi pārvaldes darbības pilnveidošanas jautājumi. Šajā nozīmē e-pārvalde ir pieeja pakalpojumu sniegšanai, kas pamatojas uz IT iespēju un e-biznesam raksturīgo darbības principu izmantošanu, nodrošinot pakalpojumu kvalitātes un efektivitātes uzlabošanu. E-pārvalde nozīmē informācijas tehnoloģiju integrāciju un pielietošanu efektīvākai un mūsdienīgākai ar to saistīto uzņēmumu darbības nodrošināšanai, kā arī interaktīvas uzņēmumu un citu organizāciju savstarpējās saiknes veidošanai. E-pārvalde ir veids, kā uzņēmumi var izmantot jaunās tehnoloģijas savā labā, lai nodrošinātu ērtāku pieeju informācijai un pakalpojumiem, uzlabotu sniegto pakalpojumu kvalitāti un radītu plašākas iespējas piedalīties pārvaldes darbā.
Kāpēc e-pārvalde?

Autora komentārsAtvērt
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties