Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
1,99 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:475565
 
Autors:
Vērtējums:
Publicēts: 07.02.2007.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Vidusskolas
Literatūras saraksts: Nav
Atsauces: Nav
Darba fragmentsAizvērt

Kas ir elektroniskais paraksts?

Elektroniskais paraksts ir dati, kas radīti ar e-paraksta digitālā sertifikāta palīdzību un pievienoti elektroniskajam dokumentam („Word” vai citu formātu elektroniskie faili). Paraksta dati ir viennozīmīgi saistīti ar parakstīto failu, apliecinot, ka šo elektronisko dokumentu ir parakstījusi konkrētā persona. E-paraksta lietošana ir tikpat vienkārša kā algas kartei – viedkarti ievieto kartes lasītājā, ievada PIN kodu, un paraksts ir pievienots dokumentam. Lietojot e-parakstu, dokumentiem ir līdzvērtīgs juridisks spēks ar ierastajiem, uz papīra veidotajiem, dokumentiem. E-paraksts ir Jūsu paraksts elektroniskā vidē un tam ir tāds pats spēks kā Jūsu ar roku rakstītajam parakstam. Atšķirība ir tāda, ka elektroniskā vidē tā ir unikāla ciparu kombinācija, kas ierakstīta viedkartē, kura līdzinās, piemēram, banku kartēm.

Paraksta dati ir viennozīmīgi saistīti ar parakstīto failu, apliecinot, ka šo elektronisko dokumentu ir parakstījusi konkrētā persona.

Kāpēc nepieciešams E-paraksts?

laika ietaupījums

Līdzīgi kā daudzi simti tūkstošu Latvijas banku lietotāju izmanto interneta bankas, lai nestāvētu rindās banku filiālēs, ieviešot elektronisko parakstu mēs līdzīgi varēsim rīkoties arī attiecībās, piemēram, ar Valsts ieņēmumu dienestu vai jebkuru citu iestādi. Lai iesniegtu ienākumu deklarāciju (vai jebkuru citu iesniedzamo formu) pietiks to sagatavot elektroniski iepriekš atrunātā formātā, elektroniski parakstīt un nosūtīt uz VID. Šāds laika ietaupījums būs vienlīdz svarīgs gan privātpersonām, gan uzņēmējiem.

izmaksu samazināšana ilgtermiņā

Izmaksas ietaupīs gan valsts iestādes (mazāka slodze fiziskai klientu apkalpošanai), gan uzņēmēji (piem., ietaupot laiku saziņā ar valsts iestādēm un veicot informācijas apmaiņu elektroniskā veidā ar saviem partneriem), gan arī privātpersonas (kaut vai transporta izdevumi, lai nokļūtu uz nepieciešamo valsts iestādi). Būtiska piebilde šeit gan ir par ilgtermiņu, jo nodrošināt elektronisku informācijas apmaiņu nozīmēs arī investēt sistēmu uzlabošanā un darbības mehānismu (biznesa procesu) pārveidošanā.

Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties