Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
1,99 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:649250
 
Autors:
Vērtējums:
Publicēts: 12.05.2003.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Vidusskolas
Literatūras saraksts: Nav
Atsauces: Nav
Darba fragmentsAizvērt

Ofšora bizness tika veidots ar domu, ka tas nosegs trīs galvenos darījumu sektorus – privāto, kooperatīvo un finansu. Šiem sektoriem ir dažādi iemesli attīstīt ofšora aktivitātes. Neskaitot to, ka šie darījumi ietver nodokļu aizsardzību, tie aizsargā arī pret onšora (mājas jurisdikcijas) inflācijas maiņām, pret valdību nedrošību vai nestabilitāti. Citi darījumi savukārt tika nodrošināti vieglā reglamentā un aktivitāšu brīvības dēļ. Svarīgi pieminēt, ka izvairīšanās no nodokļu maksāšanas ir nelegāla metode, bet nodokļu samazināšana vai apiešana, izmantojot personu ārpus savas jurisdikcijas robežām, ir varbūt neestētiska, bet juridiski legāla biznesa procedūra.
Varam identificēt trīs aktivitāšu kombinācijas. Pirmkārt, fizisko vai juridisko personu ienākumu vai aktīvu emigrācija, kas nodrošina palikšanu tajā pašā nodokļu maksātāju kustībā, tikai bez ienākumu daļas un aktīvu piederības. Otrkārt, līdzekļi nevar palikt vieni un tos ir jāizvieto kādā uz vietas radītā kompānijā. Treškārt, ne kapitāls, ne personas nekur nemigrē, nodokļu maksātāja līdzekļi netiek repatriēti no kaut kurienes, bet tiek patstāvīgi apgrozīti.
Pastāv divi varianti darbībai ar nodokļiem. Pirmais ir likumīga nodokļu plānošana, pamatojoties uz attiecīgo jurisdikciju likumdošanu, bet otrās pārākums ir nevēlama vai negribīga juridiskā vai administratīvā izejas meklēšana.…

Autora komentārsAtvērt
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties