Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
2,49 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:935408
 
Autors:
Vērtējums:
Publicēts: 19.04.2006.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Augstskolas
Literatūras saraksts: 5 vienības
Atsauces: Ir
SatursAizvērt
Nr. Sadaļas nosaukums  Lpp.
  Ievads    3
1.  Zivju aizsardzības tiesisko normu rašanās    4
2.  Zvejniecības likums    7
3.  Citi normatīvie akti    9
  Nobeigums    11
  Izmantotā literatūra    12
Darba fragmentsAizvērt

Kopš Pasaules radīšanas katrai dzīvai radībai ir bijusi sava noteikta vieta un loma starp daudzajām ekosistēmām. Valdnieka loma jeb prioritāte ir piešķirta Cilvēkam, kura varā ietilpst noteikta izvēle – ko saudzēt un ko iznīdēt. Senatnē cilvēks centās iedalīt visu dzīvo radību derīgajā, nevajadzīgajā un kaitīgajā. Tikai pēdējos gadsimtos cilvēks aizvien vairāk un vairāk pārliecinājās par to, ka dabā faktiski nekas nav lieks un nevajadzīgs, ka vienas sugas izzušana nenovēršami apdraud citu sugu eksistenci. Taču tikmēr daudzas floras un faunas pārstāvju sugas jau bija praktiski izzudušas vai arī atradās uz izmiršanas robežas. Tā radās nepieciešamība visā pasaulē izstrādāt un nostiprināt likuma normas, kuru mērķis būtu aizsargāt un saglabāt to dzīvo radību, ko vēl iespējams glābt.
Starp aizsargājamajiem dzīvās dabas objektiem ir arī zivis. Daudzas zivju sugas pasaulē tagad vairs nav sastopamas vai arī ir sastopamas ļoti reti. Arī Latvija nav izņēmums. Vēl pirms dažiem gadsimtiem šeit ikviena ūdens tilpne bija pārpilna ar tādām zivīm un ūdens dzīvniekiem, kādu šobrīd vairs nav.
Tāpēc runājot par dabas aizsardzību, par tās unikālo sistēmu funkcionēšanas nodrošinājumu, nedrīkst ignorēt arī ūdens valstības vienreizējās bagātības. Vēsture ir pierādījusi, ka iznīcināt kādu no dabas bagātībām ir iespējams ļoti īsā laika sprīdī, turklāt arī bez īpaša nodoma. Toties saglabāšana prasa ļoti ilgstošu darbu un pūles, kas nebūt ne vienmēr mēdz būt produktīvas. Dabas aizsardzības problēmas visbiežāk nonāk pretrunā ar cilvēka materiālajām un citām savtīgajām interesēm. Tādēļ ir nepieciešams, lai jebkuras dabas sistēmas aizsardzību stingri nodrošinātu likums. Mūsu šī darba mērķis ir teorētiski izpētīt, kā šobrīd Latvijā tiek organizēta zivju aizsardzība, kā un kāpēc šādas likuma normas ir radušās.…

Autora komentārsAtvērt
Darbu komplekts:
IZDEVĪGI pirkt komplektā ietaupīsi −6,48 €
Materiālu komplekts Nr. 1126259
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties