Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
2,49 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:253968
 
Vērtējums:
Publicēts: 30.09.2013.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Vidusskolas
Literatūras saraksts: 3 vienības
Atsauces: Nav
SatursAizvērt
Nr. Sadaļas nosaukums  Lpp.
  Ievads    2
1.  Zinātnisko eksperimentu mērķi un rezultāti    2
2.  Alternatīvās metodes    4
2.1.  Datorsistēmas    5
2.2.  Molekulārmetodes    5
2.3.  Šūnu kultūras    5
2.4.  Cilvēku audi    6
2.5.  Pētījumi ar brīvprātīgajiem    6
2.6.  Populāciju pētījumi    7
  Noslēgums un secinājumi    8
  Izmantotā literatūra    9
Darba fragmentsAizvērt

Noslēgums un secinājumi
Pēc visa iepriekš minētā, manī rodas necieņa un nicinājums pret zinātni un eksperimentiem, kuros vēl joprojām tiek izmantoti dzīvnieki kā “izmēģinājuma trusīši”, lai sasniegtu panākumus un atziņu no sabiedrības, jo pastāvot dažādām alternatīvajām metodēm pētījumu veikšanai un ārstēšanai, kā es uzzināju, ir daudz efektīvākas, dažreiz pat lētākas un cilvēcīgākas, ir iespēja saglabāt ļoti daudzām radībām dzīvību, kuri spēj just, ciest, pārdzīvot fiziskas sāpes, gan morālus pārdzīvojumus, bailes, spēja raudāt bez asarām un cilvēku spēja būt iecietīgiem pret viņiem, padarot šo pasauli labāku, un pieņemt dzīvniekus kā blakus pastāvošus subjektus, kuriem arī tāpat kā cilvēkiem ir tiesības uz normālu, pilvērtīgu dzīvi, dabiski piedzimstot un arī nomirstot.
Ir pamats uzskatīt, ka pētījumi un eksperimenti ar dzīvniekiem dod dažādus rezultātus, kas ir kļūdaini, jo dzīvnieki un cilvēki ir atšķirīgas būtnes. Tāpēc nav nozīmes likt ciest dzīvniekiem cilvēku labā, ja tas nedod sekmīgus un salīdzināmus rezultātus, jo produkti, kuri negatīvi ietekmē dzīvniekus vai tos nogalina, tāpat atrodas patērētāju rīcībā.
Manuprāt vajadzētu atcelt likumu, kas atļauj izmantot dzīvniekus zinātniskos nolūkos, jo mēs dzīvojam 21. gadsimtā, un tik primitīvi izrīkoties ar dzīvniekiem, man un daudziem citiem cilvēkiem ir nepieņemami. Zinātne ir radusies un attīstījusies, pamatojoties uz cilvēku zināšanām un atklājumiem, tāpēc būtu ētiski izmantot tās zinātniskās metodes, kuras ir radušās attīstības ceļā.
Tāpēc ieteikums ir vienmēr pārliecināties, vai uz produkta, ko vēlas iegādāties ir zaķīša emblēma vai uzraksts ‘’Not tested on animals"( nav pārbaudīts uz dzīvniekiem) vai "Animal-friendly"(dzīvniekiem draudzīgs).
Un ja tomēr ir cilvēki, kuri šos eksperimentus ar dzīvniekiem neuzskata par nežēlīgu un necilvēcisku, un tāpat kā filozofs Dekarts, kurš uzskatīja, ka nav pierādījumu, ka dzīvnieki spēj just sāpes un ciešanas, lai gan arī bez jebkādas teorijas, praksē tas ir pierādījies, tad nākamreiz, kad acīs nokļūs kāda ķīmiska kodīga viela, es liktu padomāt, kā tu pats justos, ja tava ikdiena, šaurā būrī ieslodzītam, būtu – nekad neredzēt sauli, neizjust zemi zem kājām un allaž gaidīt nākamo, iespējams, nāvējošo produktu testu.



Autora komentārsAtvērt
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties