Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
2,49 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:254779
 
Autors:
Vērtējums:
Publicēts: 08.02.2013.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Vidusskolas
Literatūras saraksts: 6 vienības
Atsauces: Ir
Darba fragmentsAizvērt

Secinājumi
Svarīga socializācijas procesa sastāvdaļa ir dzimumsocializācija, jo socializācijas procesā veidojas nevis vienkārši cilvēka personība, bet vīrieša vai sievietes personība, kuriem sabiedrības dzīvē ir visai atšķirīgas lomas un statusi
Dzimumlomu specifiskākā būtība ir to mācēt attīstīt, respektīvi, pirmais uzdevums ir sākt apzināties sava dzimuma lomu. Vecāku uzdevums ir bērnus audzināt attiecīgi viņa dzimumam. Var būt gadījumi, ka indivīdi kļūst par homoseksuāļiem vai transvestītiem, bet tā nav gluži vecāku vaina.
Sievietei un vīrietim ir katram savas lomas. Pēc stereotipiem sieviete un vīrietis ir atšķirīgi. Katram dzīvē ir savi uzdevumi, bet, tā kā sievietēm nepietiek ar to, ka viņām jābūt maigām, jārūpējas par bērniem un mājsaimniecību, viņas grib arī valdīt. No tā izriet dzimumu nevienlīdzība, kas sākās jau pirms vairākiem gadsimtiem un valda vēl šodien. Bet sievietes ir izcīnījušas tiesības piedalīties valsts politiskajā dzīvē. Arī viņas tagad var valdīt un vadīt valsti.
Tipiskas sievietes īpašības asociējas ar emocionalitāti un gādīgumu: maigums, iejūtīgums, gatavība uzupurēties.
Vīriešiem tradicionāli tiek piedēvētas lietišķas, uz mērķa sasniegšanu orientētas īpašības: pārliecinātība par sevi, uzņēmība, loģiskums, sāncensība.
Nevar noliegt, ka mūsdienu pasaulē, arī demokrātiskajā Rietumu sociālajā realitātē pastāv dzimumu lomu nevienlīdzība.
Par sievietēm un vīriešiem un viņu salīdzinājumu ir arī sarakstītas vairākas grāmatas, piemēram, Vendijas un Deivida Hebertu grāmata „Es un Tu”, mūsu kopdzīves sākums, Jāņa Rozes apgāds,2001 un Betijas Maklelenas grāmata „Palīgā! Es dzīvoju ar vīrieti puišeli.”Avots,2004

Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties