Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
2,49 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:608819
 
Autors:
Vērtējums:
Publicēts: 02.10.2020.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Augstskolas
Literatūras saraksts: Nav
Atsauces: Ir
Darba fragmentsAizvērt

2.2.Dzimuma nevienlīdzība
Attieksme pret vīriešu un sieviešu lomām tiek dēvēta par dzimumu ideoloģijām. Tradicionālā dzimumu ideoloģija apgalvo, ka vīriešu sfēra ir darbs, bet sieviešu sfēra ir māja. Netiešs pieņēmums ir tāds, ka vīriešiem ir lielāka vara nekā sievietēm. Dzimumu līdztiesības ideoloģijā tiek apgalvots, ka vara tiek sadalīta vienādi starp sievietēm un vīriešiem, kas varētu nozīmēt, ka sievietes un vīrieši identificējas vienādi ar tādām pašām sfērām. Varētu būt vienlīdz liels uzsvars uz mājām, uz darbu vai uz abu apvienojumu.
Arvien vairāk tiek arī atzīts, ka laikā, kad Rietumu feministes cīnījās pret seksismu, sociālo un politisko nevienlīdzību, „trešās pasaules” sievietēm bija jāsaskaras ar citām, grūtāk risināmām problēmām. Viņām bieži ir jācīnās pret seksismu, kas dziļi iesakņojies vietējos ticējumos un paražās un saistīts ar šķīru, reliģiju un etniskiem aizspriedumiem. Dažās valstīs viņu cīņa ar šīm problēmām notiek vienlaikus ar cīņu par demokrātiskas valdības izveidi un pamatbrīvībām, un tas reizēm padara situāciju vēl sarežģītāku.
Kustībā arvien vairāk bija iesaistījušās jaunas sievietes – dažas bijušās studentu kustības aktīvistes, citas mācījās universitāšu feministisko studiju programmās, viņas bieži bija kritiski noskaņotas pret vecākajām feministēm.
Feminisma reprezentācijas mērķis ir paplašināt sieviešu kā politisko subjektu redzamību un leģitimitāti; Reprezentācija ir normatīva valodas funkcija, kura vai nu atklāj, vai izkropļo to, kas tiek uzskatīts par patiesu attiecībā uz sieviešu kategoriju.”
Šeila Roubova (Sheila Rowbotham) atzīmēja, ka feminisms, tāpat kā sociālisms, radās kā reakcija uz kapitālisma attiecību veidošanos.

Darbu komplekts:
IZDEVĪGI pirkt komplektā ietaupīsi −5,48 €
Materiālu komplekts Nr. 1380865
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties