Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
0,99 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:645197
 
Autors:
Vērtējums:
Publicēts: 31.01.2006.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Augstskolas
Literatūras saraksts: 3 vienības
Atsauces: Nav
Darba fragmentsAizvērt


Džeza fjūzion vai vienkārši fjūzion ir mūzikas žanrs, kurā mūziķi paplašina džeza robežas, iekļaujot tajā rokmūzikas un citu mūzikas stilu elementus. Džezroka fjūzion satur rokmūzikas uzskatus, attieksmi un brīvību un izsmalcinātās džeza harmonijas un improvizācijas brīvību.
Fjūzion aizsākumi ir meklējami 20.gadsimta 60 gados, kad arvien lielāku popularitāti ieguva rokmūzika. Tādejādi jaunie džezmeņi eksperimentējot savās kompozīcijās sāka iekļaut rokmūzikas elementus. Elektriskie mūzikas instrumenti – elektriskā ģitāra, basa ģitāra un sintezators nomainīja tradicionālos džeza instrumentus. Šī saplūšana notika dabiski, jo rokmūzikai, tāpat kā džezam bija vienas saknes – blūzs, gospeļi, regtaims, R’n’B.

1.Džezroka pionieri

1966.gadā džeza ģitārists Larijs Corjels (Larry Coryell) ar Bobu Mosu (Bob Moses) un Džimiju Peiperu (Jimmy Paper) nodibināja pirmo džezroka grupu „Free Spirits”.
Otrs ceļlauzis bija flautists Džeremijs Steigs (Jeremy Steig), kurš 1967.gadā izveidoja grupu „Jeremy and The Satyrs”.
Svarīgas fjūzion pirmsākumu grupas ir saksofonista Čārlza Llojda (Charles Lloyd) kvintets, saksofona Maikla Breikera (Michael Brecker) un trompetista Rendija Breikera (Randy Brecker) grupa „The Dreams” kā arī grupa „Soft Mashine” .
Arī rokmūziķiem džeza elementi šķita pietiekami interesanti, lai tos iekļautu savā mūzikā. Roka grupas kā „Cream”, „Jimi Hendrix Exsperience”, „The Grateful Dead” sāka izmantot pagarinātu džeza brīvās improvizācijas formu, kamēr citas grupas kā „Blood”, „Sweat”, „Tears” un Franks Zappa (Frank Zappa) aizņēmās tradicionālā džeza harmonijas, melodijas, ritmu un citus muzikālās izteiksmes līdzekļus. …

Autora komentārsAtvērt
Darbu komplekts:
IZDEVĪGI pirkt komplektā ietaupīsi −2,48 €
Materiālu komplekts Nr. 1200227
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties