Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
1,99 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:772788
 
Autors:
Vērtējums:
Publicēts: 14.01.2011.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Vidusskolas
Literatūras saraksts: 7 vienības
Atsauces: Nav
Darba fragmentsAizvērt

Atmodas laikā (pēc 1991. gada) vēl 4 gadus turpināja notikt Rīgas džeza kluba organizētais starptautiskais džeza festivāls Vasaras Ritmi, bet sakarā ar lielām finansiālām grūtībām 1995. gadā notika pēdējie Vasaras Ritmi ļoti nelielā telpā – klubā Kabata (Peldu ielā 19). Taču tajā pašā gadā savu darbību uzsāk Egīla Straumes rīkotais Jazz forums Starptautiskās Jaunās mūzikas centra ietvaros. Festivāls rīkots sakaņā ar pārējām Baltijas valstīm, kurām arī vienlaicīgi notiek šāds pasākums – aprīļa otrā puse (apmēram 19. – 22. aprīlis). Rīgā festivāla koncertu vietas bija Lielā ģilde (Amatu iela 6), Vāgnera zālē (R. Vāgnera iela 4) un Prince Jazz Club – Hotel de Rome (Kaļķu iela 28). Uz Latviju atbrauca tādi džeza mākslinieki kā: Francijas Nacionālais džeza orķestris, norvēģu saksofonists Jans Garbareks ar savu grupu, mūziķi no ASV - saksofonists, komponists un aranžētājs Frenks Bendžamins Fosters, The Manhattan Vocal Project, Charlies Lloyd Quarteto un citus, kā arī pašmāju mūziķus.
1999.gadā notika Pirmais starptautiskais saksofonistu konkurss un festivāls „Spožā nots” Staicelē. 2000.gada jūlijā tajā piedalījās dalībnieki un žūrijas komisijas locekļi no 6 valstīm. Žūrijas komisijas locekļu vidū bija pasaulslaveni saksofonisti – Billijs Hārpers (ASV) un Margarita Šapošņikova no Krievijas. Lai saglabātu izcilā Latvijas mūziķa – saksofonista R. Raubiško piemiņu, Staiceles pilsētas domes nākošā iecere ir ik pa 2 gadiem, paralēli jau tradicionālajam saksofonistu konkursam rīkot R. Raubiško piemiņai veltītu saksofonistu konkursu “Lielais saksofons” . …

Autora komentārsAtvērt
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties