Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
0,99 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:801871
 
Autors:
Vērtējums:
Publicēts: 23.02.2005.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Vidusskolas
Literatūras saraksts: Nav
Atsauces: Nav
Darba fragmentsAizvērt

Pili 13.gs. 2. pusē cēlis Rīgas domkapituls (garīdznieku padome). Pastāvēšanas laikā divas reizes degusi, vairākkārt pārbūvēta.
Raksturīga 13.gs. nocietinājuma būve, kurā redzami vēlāko laiku stilu uzslāņojumi un pārbūves, kas radušās pārveidojot viduslaiku pili par muižnieka dzīvojamo ēku.
No ārpuses:
Trīsstāvu ēka ar četrstūra iekšējo pagalmu un torni virs ieejas. Ieeja ar vārtu torni atrodas pils ziemeļrietumu korpusā. Vārtu tornis. Uzbūvēts no jauna 20.gs. sākumā. Līdzīgs sākotnējam, tikai ir daudz augstāks. Pils vārtu torņa fasādē 7 bijušo pils īpašnieku ģerboņi. Veidoti 20.gs. sākumā.
Pie pils vārtu torņa atrodas akmens, kas 19.gs. atvests uz pili no Puiškalna pilskalna (lielākais pilskalns Dundagas novadā, netālu no Kaļķiem). Tas kalpojis kā kulta akmens un saukts par "puisi". Stāsta, ka akmens palīdzot mīlētājiem atrast vienam otru.
Pils aizsargmūra sienas bijušas mūrētas no lieliem laukakmeņiem. Tās tagad redzamas abpus vārtu tornim, apmēram līdz 3 metru augstumam. Augstāk - ķieģeļu mūrējums, saglabājies no 15.gs.. Patiesībā sienas paaugstinājums arī mūrēts no laukakmeņiem, un ķieģeļi ir tikai ārmalās.


Зелёная Дева Дундагского замка (легенда)

Прежде, в старину, владельцы Дундагского замка не имели права оставлять наследство дочерям. Если сыновей не было, то замок и прочее имущество переходили к какому-нибудь родичу мужского пола. И, словно бы назло, у владельцев Дундагского замка долгое время не было сыновей, одни только дочери. Очень господа горевали, что не могут свое добро оставить родным детям, а приходится отдавать чужим. И вот опять у Дундагского барона не то три, не то четыре дочери и ни одного сына. А сам уже в летах. Он от огорчения иной раз ночами и спать не мог.

Однажды ночью опять задумался, что вот скоро помирать, а наследника нет.

Autora komentārsAtvērt
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties