Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
4,49 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:848655
 
Autors:
Vērtējums:
Publicēts: 10.12.2014.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Augstskolas
Literatūras saraksts: 7 vienības
Atsauces: Ir
SatursAizvērt
Nr. Sadaļas nosaukums  Lpp.
1.  Ievads    3
2.  Dotācija    4
3.  Dotāciju piešķiršana    6
4.  Dotāciju aprēķināšana    8
5.  Statistika un analīze    14
6.  Secinājumi    24
7.  Izmantoto avotu un literatūras saraksts    25
Darba fragmentsAizvērt

Secinājumi
Mans mērķis, šī darba ietvaros, bija izpētīt kā valsts līmeņa lēmumi dotāciju piešķiršanā pasažieru pārvadājumiem, ietekmē šo nozari kopumā un ikkatra uzņēmuma darbību. Šis darbs deva iespēju izprast, kas ir dotācijas, un saprasto to nozīmīgumu, kas, manuprāt, ir neatsverams atbalsts gan katra uzņēmumam, gan arī visai nozarei kopumā.
Analizējot statistiskos rādītājus lielākā gadu posmā un arī viena gada skatījumā varam izprast situāciju šajā nozarē, bet kas vēl būtiskāk, redzēt kādu iespaidu dotācijas atstāj uz katru uzņēmumu. Varam secināt, ka rādītājus būtiski ieteikmē arī valsts demogrāfiskais un politiskais stāvoklis. Ļoti pamanāmu iespaidu atstājusi valsts ekonomiskā krīze, kuras sākumā un vēljoprojām varam vērot kritumu gan pārvadāto pasažieru, gan arī maršrutu skaitā, kas tieši ietekmē dotāciju apmēru. Taču vislielākā problēma ir tieši zaudējumu dotēšanā, jo kā varam redzēt apkopotajos datos, katru gadu uzņēmumiem rodas zaudējumi, kurus piešķirtais dotāciju finansējums nenosedz.
Ir saprotama un atbalstāma viņu iniciatīva, protestēt, jo šī ir viena no tām nozarēm, kuras saucieni netiek sadzirdēti valdības garajos gaiteņos. Gadu no gada mēs dzirdam, par saspīlēto situāciju un par to, ka šīs nozares finansējums nav pieteikams, savukārt idejas, ierosinājumus un risinājumus tā arī neredzam joprojām.
Taču, šī situācija būtu jāvērtē augstāk, nekā tas tiek darīts līdz šim, jo uzņēmuma vadītāji, ir gatavi ne tikai protestēt, bet arī samazināt maršrutu skaitu, kas atstās lielu iespaidu uz tām vietām Latvijas teritorijā, kas ir vismazāk attīstītas,savukārt tas secīgi radīs problēmas iedzīvotājiem nokļūt uz darba vietām tuvējās pilsētās.
Manuprāt, šai problēmai būtu steidzami jārod risinājums, jo jau šobrīd Latvijā ir vērojams, ļoti liels emigrējušo iedzīvotāju skaits, un ja samazināsies maršrutu skaits uz jau tā ekonomiski mazākattīstītajām vietām Latvijā, tad iedzīvotāji būs spiesti uz radikālo soli- meklēt darbu kaut kur citur.
Mēs varam netieši vilkt paralēles šai situācijai ar kāršu namiņu, jo katrs posms, tajā atstāj iespaidu uz citu posmu. Ar ko, es vēlējos vērst uzmanību uz to, ka pasažieru pārvadījumi ir viens no šiem posmiem, jo arī šī nozare atstāj iespaidu uz citām nozarēm un arī uz Latvijas ekonomisko situāciju kopumā.

Autora komentārsAtvērt
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties