Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
3,99 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:775053
 
Autors:
Vērtējums:
Publicēts: 30.01.2018.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Augstskolas
Literatūras saraksts: 5 vienības
Atsauces: Nav
Darba fragmentsAizvērt

Nobeigums
Veicot šo pētījumu, nonācu pie vairākām jaunām atziņām saistībā ar sistēmu teoriju, tāpēc noteikti nenožēloju, ka izvēlējos šo kursu. Pirmkārt jau sāku ievērot, ka neapzināti izmantoju sistēmas savā ikdienā, piemēram, veicot ar skolu saistītus darbus, veidojot mācību materiālus, tāpēc tagad varu to vēl vairāk pilnveidot. Tagad esmu arī nonākusi pie domas, ka dažādās sarežģītākās situācijās jāmēģina domāt sistēmiski, tādējā atvieglojot sev atrisinājuma atrašanu. Arī trīs lasītās grāmatas man deva vairākas idejas par to, ko ņemt vērā, komunicējot ar citiem cilvēkiem un domājot par apkārtējo pasauli. Ir diezgan grūti vārdiem aprakstīt pilno guvumu šajā semestrī, bet sajūtu līmenī ir skaidrs, ka kaut kas manā domāšanā ir nedaudz mainījies, pilnveidojies, protams, labā nozīmē. Noteikti kādreiz izlasīšu vēl kādu grāmatu, jo, saskaroties ar atbilstošu informāciju, jaunas idejas rodas ātrāk.
Galvenie secinājumi, kas man radās, veicot šo pētījumu, ir saistīti ar to, ka pilnīgi viss pasaulē veido sistēmas – tās var atrast jebkur. Lai gan idejas par to, ka pasaule savā ziņā ir viens veselums man bija jau sen, tik plaši par sistēmām es vēl nebiju domājusi. Kārtējo reizi pārliecinājos, ka cilvēcei savā attīstībā ir tāls ceļs, jo, lai gan cilvēki ir vienoti, viņiem trūkst šādas apziņas, tāpēc pasaulē ir tik daudz konflikta situāciju. Taču tas nenozīmē, ka to nevar labot, un, lai kaut ko mainītu pasaulē, ir jāsāk ar sevi, tāpēc, kamēr es pati pilnībā nebūšu iemanījusies sistēmu teoriju izmantot tā, lai es būtu labāka persona pret citiem un šo pasauli, tikmēr es arī nevarēšu pa īstam iedvesmot kādu citu ar šīm zināšanām. Varbūt kādreiz šīs idejas nonāks arī līdz tiem cilvēkiem, kas vēl nav ar tām saskārušies, un tad pasauli varētu piemeklēt lielas un labas pārmaiņas, jo sistēmu teorija sniedz jaunu, labāku skatījumu uz visu.

Autora komentārsAtvērt
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties