Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
1,99 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:288459
 
Autors:
Vērtējums:
Publicēts: 23.09.2005.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Vidusskolas
Literatūras saraksts: 1 vienības
Atsauces: Nav
Darba fragmentsAizvērt

Cilvēkus visos laikos ir interesējuši dažādi paņēmieni, kā uzlabot savu veselību un iegūt vēlamo izskatu. Viena no šīm metodēm ir dažādas diētas. Pieņemts uzskatīt, ka par šo tēmu interesējas tikai sievietes, un eksistēt pat dažādi pētījumi par sieviešu attieksmi pret diētām. Ir atklāts, ka gandrīz 2/3 sieviešu savas dzīves laikā ir izmēģinājušas kādu diētu. Ir ļoti daudz dažādu diētu veidu, un līdz ar laiku mainās arī to popularitāte. Bija laiks, kad svara samazināšanai visbiežāk tika ieteiktas ābolu, rīsu un kefīra atslodzes dienas, tām sekoja ķīniešu, olbaltumu un Holivudas aktieru diētas. Tas nāca jau sarežģītākas – piem., ogļhidrātiem bagātu produktu lietošanas samazināšana uzturā. Mūsdienās diezgan populāra ir arī dalītā uztura diēta, Svara vērotāji u.c. aktivitātes. Šīs metodes savā dzīvesveidā cilvēki ievieš galvenokārt, lai uzlabotu savu ārējo izskatu, veselību liekot otrajā vietā un arī tikai labākajā gadījumā.
Šajā referātā pastāstīšu par savdabīgu diētu, kas ņem vērā cilvēku asinsgrupu īpatnības un atbilstoši tām arī piedāvā sastādīt ēdienkarti.
Lai cik dīvaini arī tas nebūtu, cilvēka dzīvē ļoti daudz ko nosaka viņa asinsgrupa: ieteicamos un kaitīgos produktus, fiziskās aktivitātes veidu, raksturīgās slimības un pat personības iezīmes. Tas viss ir saistīts ar mūsu senčiem tālā pagātnē. Ir pierādīts, ka pati pirmā asinsgrupa bija 0 asinsgrupa. Šajā cilvēces attīstības posmā pārtikā galvenokārt tika lietota gaļa. Kad sākās migrācija, tad pamazām izmainījās paradumi cilvēces pārtikas iegūšanas veidā – sākās lauksaimniecības periods un pārtikā arvien biežāk ienāca augu valsts produkti. Šajā laikā radās arī jauna asinsgrupa – A asinsgrupa. Turpinoties migrācijas procesiem, radās arvien jauni dzīves apstākļi un jaunas asinsgrupas. Klejotāju tautas, apmetoties uz pastāvīgu dzīvi, vietējiem iedzīvotājiem „piedāvāja” jaunu – B asinsgrupu. AB asinsgrupa ir visjaunākā un visretākā, radusies eiropiešiem sajaucoties ar austrumniekiem.
No bioloģijas zināms, ka dažādām asinsgrupām piemīt dažādas īpašības. Katrai asinsgrupai ir savs antigēns. Tas ir svarīgi asins pārliešanas procesā, jo nav iespējams cilvēkam pārliet jebkuras grupas asinis un cerēt, ka viņš izdzīvos. Katrā asinsgrupā atrodas vielas, kas veicina eritrocītu salipšanu, ja tiek pārlietas nesaderīgas grupas asinis, un tādā gadījumā cilvēks iet bojā. …

Autora komentārsAtvērt
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties