Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
3,49 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:976003
 
Autors:
Vērtējums:
Publicēts: 12.04.2016.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Vidusskolas
Literatūras saraksts: 32 vienības
Atsauces: Ir
SatursAizvērt
Nr. Sadaļas nosaukums  Lpp.
1.  Ievads    3
2.  Neklasificētie hominīdi    5
2.1.  Sahelanthropus tchdensis    5
2.2.  Orrorin tugenensis    6
3.  Ardipiteku ģints    8
3.1.  Ardipithecus kadabba    8
3.2.  Ardipithecus ramidus    9
4.  Austrolopiteku ģints    11
4.1.  Austrolopithecus anamensis    11
4.2.  Austrolopithecus afarensis    12
4.3.  Austrolopithecus garhi    13
4.4.  Austrolopithecus africanus    13
5.  Nobeigums    15
  Literatūras saraksts    17
Darba fragmentsAizvērt

5. Nobeigums
Referātā izskatīta Austrolopiteku virsģints, S. tchdensis, O. tugenensis iespējamās dzīvesvietas, to fosiliju atklāšanas gadi un uztura īpatnības. Visvairāk tika aplūkota anotomiskā uzbūve, liekot uzsvaru uz zobiem, jo tie ir saglabājušies vislabāk un sniedz daudz informācijas. Referātā apkopoti dati par galvaskausa parametriem, dažādiem zobu izmēriem un izmaiņām, emaljas biezumu, citu locekļu izmaiņām.
Pirms Homo ģints rašanās cilvēku priekšteči vienmērīgi apdzīvoja Āfrikas austrumu daļu. Visvairāk fosiliju atradumi ir Etiopijā pie kādreizējām ūdens krātuvēm. Etiopijā atrastas visvairāk aprakstītās sugas, Ar. kaddaba, Ar. ramidus, Au. afarensis un Au. garhi, aiz Etiopijas seko Kenija, kur atrastas ir O. tugenensis, Au. anamensis fosilijas. Āfrikā bija ļoti labi apstākļi dzīvošanai, un Austrolopiteku virsģints pārstāvji ļoti lēnām atklāja jaunas teritorijas, jo lielākoties viņiem bija plakanā pēda, kas neļāva veikt garas un ātras distances.
5 miljonu gadu laikā cilvēka kopējais garums tik pat kā nemainījās. Visi Austrolopiteku virsģints pārstāvji bija ļoti īsi, piemēram, Au. africanus sievietes bija aptuveni 115 cm garas, bet Ar. ramidus - 120 cm, lai gan starpība starp šo sugu dzīvošanas laikiem ir ~2 miljoni gadu. Par svaru ziņu ir maz, ir zināms tikai, ka Au. africanus sievietes svēra ap 30 kg, bet Ar. ramidus – 50 kg, tāpēc nevar veikt objektīvus secinājumus. Austrolopiteku virsģints pārstāvju attīstībā nemainijās to svars un augums, atšķirības starp sugām ir kaulu uzbūvē
Nevar teikt smadzeņu tilpums tikai auga, jo S. tchdensis smadzeņu tilpums bija no 320-380 cm3 , bet tā pēctecim Au. ramidus - 300-350 cm3. Tomēr pēdējam graciozo austrolopiteku pārstāvim tās bija līdz pat 550 cm3 lielas. Tāpēc var secināt, ka, skatoties uz lielāku laika posmu, var teikt, ka šo 5 milj. gadu laikā, smadzeņu tilpums kļuva lielāks.
Austrolopiteku virsģints un vēl neklasificētajiem pārstāvjiem būtsiki diēta nemainijās šo 5 miljonu gadu laika. Viņi pārsvarā pārtika no augu valsts organismiem. Daži pat tika medīti, piemēram, kā Au. africanus. Dzīvnieki uzturā tika lietoti ļoti reti. To organisms bija piemērojies ēst ļoti daudz uzturvielu nebagātas pārtikas.

Autora komentārsAtvērt
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties