Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
2,49 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:901129
 
Autors:
Vērtējums:
Publicēts: 28.01.2006.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Augstskolas
Literatūras saraksts: 8 vienības
Atsauces: Ir
SatursAizvērt
Nr. Sadaļas nosaukums  Lpp.
  Ievads    3
  Deviances un noziedzības jēdzieni    4
  Sociālo normu veidi un deviantā uzvedība    5
  Noziedzība un sociālās deviācijas    6
  Rezumējums    11
  Literatūras saraksts    12
Darba fragmentsAizvērt

Referāta tematu „Deviance un noziegums mūsdienu sabiedrībā” izvēlējāmies tāpēc, ka tas ir tuvs referāta autoriem gan izglītības, gan profesionālajā jomā. Viens no autoriem ir desmit gadus nostrādājis kriminālpolicijā un ieguvis profesionālo un juridisko izglītību, bet otrs pēc izglītības ir pedagogs. Tātad šos terminus, gan „deviance” gan „noziegums” abi referāta autori ir iepazinuši ne tikai teorētiski, no mācību literatūras, bet arī praksē- ikdienā saskaroties ar sabiedrībai nepieņemamu indivīdu rīcību.
Ja mēs veicot pētījumu aptaujātu vidusmēra Latvijas iedzīvotāju un uzdotu jautājumu, kas ir „deviance” lielākā daļa aptaujāto nespētu pateikt šī svešvārda nozīmi. Pat ja mēs vienkāršotu uzdevumu un izskaidrojot, ka „deviance” ir indivīda uzvedības novirze no sabiedrībā vispārpieņemtajām normām, lūgtu nosaukt kādu rīcību varētu atzīt par devianci un kādu tipu cilvēku- par deviantiem mēs sastaptos ar ļoti dažādiem viedokļiem. Vieniem devianti būtu homoseksuāļi, citiem nacionālboļševiki, vēl citiem smagās rokmūzikas fani. Sabiedrībai arī nav vienotas izpratnes par to, kas tad ir noziegums. Protams, pirmais, ko cilvēki min saucot noziegumus ir zādzības, laupīšanas, slepkavības un krāpšanas. Bet ir tādi noziegumi, pret kuriem sabiedrība izturas ļoti iecietīgi un līdz ar to veicina šo noziegumu izdarītājus atkārtot savus noziedzīgos nodarījumus. Kā populāru piemēru var minēt kukuļdošanu un kukuļņemšanu. Un lai gan pirmajā brīdī šķiet, ka starp šiem vārdiem nav atšķirības- tā nebūt nav. Masu mēdiji bieži vien ekspluatē šo pateicīgo, skandalozo tēmu apgalvojot, ka globalizācijas laikmetā Latvijā arī korupcija ir kļuvusi globāla, valdība pat ir izveidojusi speciālu tiesībsargājošu institūciju Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroju kuras galvenais uzdevumus ir cīnīties ar korupciju Valsts līmenī. It kā viss ir skaidrs- korupcija ir slikti, valsts ar to cīnās visiem spēkiem, bet vai sabiedrībā ir izpratne, kas ir korupcija? Ka korupcija nevar pastāvēt bez tā mazā, nepamanāmā cilvēciņa, kurš iedod kukuli? Un kāda ir sabiedrības attieksme pret šo cilvēciņu? Vai viņš tiek uzskatīts par noziedznieku un korupcijas galveno virzītājspēku?
Savā referātā mēs apskatīsim deviances un noziedzības jēdzienus, kā arī aprakstīsim visplašāk izplatītākos deviācijas veidus Latvijā: narkomāniju, alkoholismu, prostitūciju un pašnāvības un to saikni ar noziedzību Rezumējumā minēsim deviācijas novēršanas un profilakses jeb prevencijas populārākās pieejas.…

Autora komentārsAtvērt
Darbu komplekts:
IZDEVĪGI pirkt komplektā ietaupīsi −4,48 €
Materiālu komplekts Nr. 1154287
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties