Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
2,99 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:254694
 
Autors:
Vērtējums:
Publicēts: 05.09.2005.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Augstskolas
Literatūras saraksts: Nav
Atsauces: Nav
Darba fragmentsAizvērt

D. Ellwood ir starptautiskās vēstures profesors Boloņas universitātē Itālijā. Viņš ir tieši specializējies ASV un Eiropas attiecībās, un ir ļoti liela autoritāte šajā sfērā. Tieši tādēļ ir tik svarīgi apskatīt viņa darbu. Svarīgi pieminēt, ka šī grāmata ir iznākusi 1992.gadā, jau pēc Aukstā kara beigām, kas atstāj iespaidu uz to.
Grāmatas nosaukums jau pats par sevi izsaka to gultni, kādā tiek pētīts Aukstais karš – Rebuilding Europe: Western Europe, America and Postwar reconstruction 1945 – 1955.g. Galvenā uzmanība tiek veltīta Rietumeiropai un ASV, to stāvoklim un skatiem nākotnē, kur PSRS nostādīts, kā faktors, kas nosaka šo abu spēku darbību.
Pirms sāku savu grāmatas izklāstu, svarīgi atzīmēt autora rakstīšanas stilu. Viņš savā darbā plaši izmanto dažādu, ievērības cienīgu personu skatījumu uz Aukstā kara izcelšanos, dažubrīd pat nonākot konfliktā ar sevi.
Jauna veida konflikts.
Dažos mēnešos laika posmā starp 1947.gada beigām un 1948. gada vidu, visu laiku pieaugošais sasprindzinājums starp Rietumiem un Padomju Savienību, pārauga baismīgā konfrontācijā. Autors tieši šo laika posmu uztver, kā Aukstā kara sākumu, vismaz pāreju tādā noteiktā fāzē. Zināmā veidā konflikti, ko varēja uzskatīt par 2. Pasaules kara aizstājējiem izcēlās Grieķijā, Itālijā, Francijā un Vācijā. Izteicienu “Aukstais karš” autoritatīvā plāksnē pirmo reizi pasludināja žurnālists Valters Lipmans 1947.gada jūlijā. Taču šo terminu nodefinēja franču filozofs un sociologs Reimonds Arons kā “paix impossible, guerre improbable” – “miers neiespējams, karš neticams”. …

Autora komentārsAtvērt
Darbu komplekts:
IZDEVĪGI pirkt komplektā ietaupīsi −4,98 €
Materiālu komplekts Nr. 1141098
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties