Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
1,99 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:159647
 
Autors:
Vērtējums:
Publicēts: 07.04.2006.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Augstskolas
Literatūras saraksts: Nav
Atsauces: Nav
Darba fragmentsAizvērt

Pasaule ekonomiski attīstītās valstīs arvien vairāk sāk izmantot bezskaidrās naudas norēķinu kartes. Debetkartes izmantošana nenoliedzami ir abpusēji izdevīga gan klientam, gan bankām. Lietojot debetkartes, klienti sāk veidot savu kredītvēstuli, kas padara pieejamus patēriņa kredīta un līzinga pakalpojumus. Veiksmīgas sadarbības gadījumā banka ar atvieglotiem noteikumiem var izsniegt kredītu vai sniegt līzinga pakalpojumus, piemēram, automašīnas vai dzīvokļa iegādei. Tomēr banku interese par debetkaršu izsniegšanu saistās ar iespēju, kad ar karšu starpniecību varēs realizēt citus bankas paklepojumus - komunālos maksājumus, pārskaitījumus utt...... Ar to lielā mērā var izskaidrot arī banku konkurenci, piedāvājot algas kartes lielajiem uzņēmumiem.

Izmanto Debetkarti, bet maksā tagad.

Saņemot debetkarti, klients var lietot tikai to naudu, kas iepriekš iemaksāta kartes kontā, karte kalpos kā elektroniskais maciņš. Iepērkoties vai izņemot naudu bankomātā, attiecīgā summa tiek atskaitīta no kartes īpašnieka konta. Visi darījumi ar debetkarti tiek pārbaudīti autorizēti. Pārdevējs sazinās ar attiecīgo karšu apstrādes centru un pārbauda, vai kartes kontā ir nauda. Debetkartes ir lētākas, par tām tiek iekasēta mazāka izsniegšanas maksa un gada lietošanas maksa. Atsevišķi būs jāmaksā komisija par pirkumiem un skaidrās naudas izņemšanu. Debetkartes īpašniekam nav jāmaksā kredītprocenti, bet atsevišķos gadījumos, kad kartes konts ir pārtērēts un banka izsniegusi kredītu.
Vai var izmantot Rietumu Bankas kartes pirkumu apmaksai internetā? Kas ir virtuālā karte?
Jā, norēķiniem internetā var izmantot Visa un MasterCard kredītkartes, kā arī Visa Electron un Maestro debetkartes. Tomēr, tā kā veikt pirkumus internetā ar debetkartēm tika atļauts tikai nesen, debetkartes pirkumiem internetā pieņem visai maz tirgotāju.
Drošiem pirkumiem internetā Rietumu Banka piedāvā saviem klientiem arī īpašu virtuālo Visa karti, kurai ir savs kartes konts. Klients var iztērēt tikai to naudu, ko viņš ir atvēlējis pirkumiem.
Virtuālā karte atšķiras no kredītkartes ar to, ka virtuālai kartei ir vairāk bloķēšanas (bloķēšana pēc katras operācijas) un dažādu limitu uzstādīšanas (dienas limits, pirkuma limits) iespēju. Virtuālai kartei, salīdzinājumā ar kredītkarti, ir arī zemāka gada maksa.

Ar ko debetkarte atšķiras no kredītkartes?

Kredītkartes lietotājam, atšķirībā no debetkartes lietotāja, ir iespēja saņemt kredīta limitu – veicot norēķinus viņš var izmantot ne tikai līdzekļus, kas atrodas kartes kontā, bet arī kredīta limita ietvaros aizņemties naudu no Bankas.
Turpretim debetkartes lietotājs var izmantot tikai tos līdzekļus, kas atrodas kartes kontā, izņemot algas karšu lietotājus, kam ir iespēja saņemt overdraftu.
Visizplatītākās ir Maestro un VISA Electron debetkartes. Rietumu Banka saviem klientiem piedāvā abu šo veidu debetkartes.

Autora komentārsAtvērt
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties