Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
4,99 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:630494
 
Autors:
Vērtējums:
Publicēts: 13.07.2004.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Augstskolas
Literatūras saraksts: 4 vienības
Atsauces: Nav
SatursAizvērt
Nr. Sadaļas nosaukums  Lpp.
  Ievads    3
1.  Norēķinu kartes būtība    4
2.  Norēķinu karšu veidi    7
3.  Norēķinu karšu tehnoloģijas un lietošanas drošība    14
4.  Norēķinu karšu apkalpošanas sistēma    17
5.  Ieskats Latvijas norēķinu karšu tirgus situācijā    20
  Nobeigums    23
  Izmantotās literatūras saraksts    25
Darba fragmentsAizvērt

Norēķinu karte ir īpašs maksāšanas līdzeklis, kas dod iespēju veikt maksājumu par precēm un pakalpojumiem, neizmantojot skaidru naudu.
Kartes izdevēji (finansu organizācijas) piedāvā dažāda veida norēķinu kartes - gan pēc kartes apkalpošanas aptvertās teritorijas, gan pēc pielietošanas iespējām, gan arī pēc kartē iestrādātās tehnoloģijas.
Tiek aplūkota arī norēķinu kartes apkalpošanas sistēma. Sistēmas pamatelementi: kartes izdevējs (pakalpojuma piedāvātājs), kartes lietotājs (Persona), tirgotājs (kartes pieņēmējs), un norēķinu apkalpotājs (karšu apstrādes centrs).
Dots ieskats norēķinu kartes tirgus situācijā šodien. Darba beigās sniegts darba kopsavilkums, atzīmētas galvenās problēmas, un izvirzīti priekšlikumi tālākajai norēķinu kartes tirgus attīstībai.
Norēķinu karte šobrīd uzskatāma par modernāko, drošāko un ērtāko bezskaidras naudas norēķinu veidu visā pasaulē, arī Latvijas sabiedrība tiek iepazīstināta, un tai tiek dota iespēja norēķināties par sniegtajiem pakalpojumiem vai iegādātajam precēm ar norēķinu kartes palīdzību.
Norēķinu karte pamazām kļūst par pavisam pierastu un ikdienišķu lietu, jo sabiedrība spēj novērtēt tos labumus, ko dod norēķinu kartes lietošana.
Līdz ar to rodas interese un vēlēšanās uzzināt par šo maksāšanas līdzekli, tā būtību un pielietošanas iespējām kaut ko vairāk. Parasti par norēķinu karti mēs tiekam informēti ar preses vai reklāmas palīdzību, taču, jāatzīst, ka šie manis pieminētie informācijas avoti nesniedz pilnīgu informāciju, kā rezultātā veidojas informācijas sadrumstalotība.
Tāpēc galvenais šī darba mērķis ir iepazīties ar norēķinu kartes būtību, apskatot pielietošanas iespēju daudzveidību, analizējot norēķinu apkalpošanas darbības shēmu un darbības pamatprincipus (kartes izdošana, kartes lietošana, kartes pieņemšana, autorizācija), kā arī sniegt ieskatu Latvijas norēķinu karšu tirgus veidošanās gaitā un attīstībā, saistot to arī ar interneta attīstību. Darba nobeiguma daļā ir neliels ieskats patreizējā norēķinu karšu tirgus situācijā.…

Autora komentārsAtvērt
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties