Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
4,49 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:311247
 
Autors:
Vērtējums:
Publicēts: 20.03.2007.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Vidusskolas
Literatūras saraksts: 7 vienības
Atsauces: Ir
SatursAizvērt
Nr. Sadaļas nosaukums  Lpp.
  Ievads    3
1.  Mēness    5
1.1  Mēness rašanās teorija    6
1.2  Mēness fāzes    7
1.3  Čika laiks    8
1.4  Mēness aptumsums    8
2.  Mēness ietekme uz dabu un dzīvām būtnēm    9
2.1  Plūdmaiņas un zemestrīces    9
2.2  Mēness ietekme uz cilvēkiem    10
3.  Darba pētnieciskā daļa    12
3.1  Disciplīna Mēness fāžu ietekmē    12
3.2  Sekmība Mēness fāžu ietekmē    13
3.3  Audzēkņu anketēšana    13
  Secinājumi    16
  Izmantotā literatūras apraksts    17
  Kopsavilkums    18
  Pielikumi    20
Darba fragmentsAizvērt

Nevarētu atrast nevienu cilvēku ,kurš kaut reizi mūžā vērodams nakts zvaigžņotās debesis , nebūtu šo skaitumu pielūdzis, ko mēs redzam gandrīz visu nakti, kāpēc saku gandrīz, jo ir naktis, kas debess skaistums nemaz nav redzams, jo traucē migla. Visums , debess spīdekļi – katram šie vārdi saistās ar kaut ko tālu un līdz galam vēl īsti neizpētītu, bet tomēr neviens nav vienaldzīgs pret šo skaisto skatu.
Zemei tuvākais kosmiskais objekts ir Mēness un tādēļ ir loģiski, ka tas ietekmē cilvēka dzīvi un dzīvo dabu. ik lielā mērā tas iespaido mūsu planētu, li katrs spriež pats, jo visi pie viena gala rezultāta nenonāks.
Darbam ir trīs galvenās daļas un tām ir saistība ar dieviem mācību priekšmetiem – bioloģiju un fiziku, konkrēti , to sauc par astronomiju.
Astronomija ir zinātne , kas pēta debess ķermeņus un to sistēmu kustību, izcelsmi un attīstību. Astronomijā uzkrātās zināšanas izmanto cilvēces praktiskām vajadzībām. Ar Mēness ietekmi ir savādāk , jo zināms , ka tas izraisa paisumu un bēgumu. Tā kā pieauguša cilvēka organismā ir apmēram 60% šķidruma, bet zīdaiņa organismā 90% ( limfa, asinis un ūdens), tāpēc pastāv iespējamība, ka arī cilvēkiem Mēness ietekme ir jūtama.
Pirmajā daļa aprakstīšu par Mēnesi , kā tas ir radies, Mēness fāzēm, Čika laiku un Mēness aptumsumu. Otrajā daļa aprakstīšu par Mēness ietekmi uz dzīvām būtnēm un dabas apstākļiem. Kā Mēness ietekmē cilvēku, kā viņi jūtās katrā Mēness ciklā, par paisumu un bēgumu un zemestrīcēm. Savā darbā izmantoju E. Gorsvānes darbu , par pamatu, kur turpināju pētīt Mēness ietekmi, lai varētu skaidrāk pateikt vai Mēness var ietekmēt mūsu dzīvi. Trešajā darba daļā aprakstīšu par veiktajiem pētījumiem un pielikumā tiks apkopots rezultāti. Tika pētīti 16- 18 gadus veci audzēkņi, par iegūtajiem pētījumiem komentēšu tos.
Darbā ir iekļauti grafiki, attēli, diagrammas un tabulas. Pielikumā ir ievietoti grafiku kopsavilkumi, kas parādīs , vai Mēnesim ir kāda ,, teikšana” par mūsu dzīvi.…

Autora komentārsAtvērt
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties