Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
3,49 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:869618
 
Autors:
Vērtējums:
Publicēts: 10.05.2006.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Vidusskolas
Literatūras saraksts: Nav
Atsauces: Nav
Darba fragmentsAizvērt

Daudznacionālā pilsētā, kāda ir Daugavpils, raksturīga arī reliģisko konfesiju un draudžu dažādība, lai gan tas jāpieņem nosacīti, jo šajā ziņā tautība nebūt nosaka piederību tai vai citai reliģiskai konfesijai. Latvietis, tikpat lai arī krievs, var būt gan katolis, gan pareizticīgais, gan baptists. Ir pieņemts, ka krievi ir vai nu vecticībnieki, vai pareizticīgie, latvieši – katoļi vai luterāņi utt. Visstabilākie, ko noteikuši zināmi vēsturiskie apstākļi, ticības ziņā ir poļi. Tie pārsvarā, ar nelieliem izņēmumiem, ir katoļi. Tautības nesakritība ar reliģisko konfesiju sevišķi novērojama mūsdienās, kad ticības atdzimšanas apstākļos cilvēks vairs nepiedzimst noteiktas reliģiskās konfesijas ģimenē, kā tas bija agrāk, bet reliģisko konfesiju izvēlas pats.
Vislielākās reliģiskās draudzes Daugavpilī ir katoļiem, pareizticīgajiem un vecticībniekiem, pie tam dažādos pilsētas rajonos dominē vai nu viena, vai nu otra draudze. Piemēram, Grīvā pārsvarā ir vecticībnieki.
Katoļu draudzei Daugavpilī ir senas tradīcijas. Vārds «katolis» no grieķu valodas »katolikos« nome – vispārējs, universāls, piederīgais pie Kristus nodibinātās Baznīcas, kas ir visām tautām, visām rasēm visā pasaulē un visos laikos. Vislabāk katolicisma būtību izteicis Barselonas bīskaps sv. Pačiāns: „Kristietis ir mans vārds, katolis ir mans uzvārds. „Katoļticībā pastāv obligātā grēksūdze un dievgalds ar dievmaizes pieņemšanu. Bērnus pie pirmās sv. Komūnijas jeb dievmaizes saņemšanas gatavo jau 7-12 gadu vecumā. Bērnu kristībās jābūt abiem krustvecākiem, un vecāki tajās nepiedalās. Laulību un bēru ceremonijas ir līdzīgas visām kristīgo konfesiju tradīcijām.…

Autora komentārsAtvērt
Darbu komplekts:
IZDEVĪGI pirkt komplektā ietaupīsi −5,48 €
Materiālu komplekts Nr. 1172685
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties