Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
4,49 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:998415
 
Autors:
Vērtējums:
Publicēts: 25.05.2009.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Augstskolas
Literatūras saraksts: 1 vienības
Atsauces: Nav
SatursAizvērt
Nr. Sadaļas nosaukums  Lpp.
  Anotācija    2
  Saturs    3
  Datubāzes izveide    4
  OLAP kuba izveide    6
  Pārskatu izveide    11
  Secinājumi    22
  Izmantotie materiāli    23
Darba fragmentsAizvērt

Darba izstrādes vajadzībām tika izveidotas piecas tabulas – četras dimensiju tabulas un viena faktu tabula. Tabula tika izbeidotas atverot MS Access, izvēloties New un tad Blank Database. Dati tabulās tika ievadīti izmantojot Design View režīmu.
OLAP kubs tiks veidots izmantojot MS Excel programmatūru. Kad ir atvērta programma ir jāuzklikšķina izvēlnei Data galvenajā programmas logā. Tālāk jāizvēlas
Import External Data un New Database Query. Atveras logs Choose Data Source, kurā tiek prasīts izvēlēties datu avotu – šajā gadījumā tas ir MS Access Database, tādēļ tas tiek atzīmēts un tiek spiests OK
Tālāk lietotājam atveras logs Select Database, kurā tiek prasīts norādīt nepieciešamo Access datubāzes failu, papildus parādās arī logs, kas vēsta par to, ka notiek savienošanās ar datu avotu. Šeit ir iespējams arī atķeksēt opciju Read Only, kas nozīmēs, ka dati nevarēs tikt mainīti, respektīvi, tie būs tikai lasāmi, kā arī opciju Exclusive, kas piešķirs tiesības rīkoties ar šo failu tikai kādai konkrētai personai.
Kad nepieciešamā datubāze tiek izvēlēta atveras logs Query Wizard – Choose Columns, kurā tiek prasīts, kuru datu kolonnas nepieciešams izmantot vaicājumā. Šajā gadījumā tiks izmantotas visas tabulas. Izmantojot pogu Preview Now iespējams apskatīt izvēlēto kolonnu saturu. Kad viss nepieciešamais izdarīts tiek spiests Next.
Atveras logs Query Wizard – Filter Data, kurā ispējams veikt datu filtrēšanu izvēloties, kuras rindas tiks iekļautas vaicājumā. Šajā gadījumā nekāda datu filtrācija netiek veikta, tiek spiests Next.
Tiek atvērts logs Query Wizard - Sort Order, kurā var izvēlēties pēc kādiem parametriem tiks kārtoti dati un vai tas būs augošā vai dilstošā kārtībā. Šajā gadījumā nekāds speciāls datu kārtošanas veids netiek definēts, tādēļ tiek spiests Next.
Tālāk atveras logs, kurā kā tālāko darbību nepieciešams norādīt OLAP kuba izveidi no šī konkrētā vaicājuma (Create an OLAP Cube from this query), lai tupinātu jāspiež Finish.…

Autora komentārsAtvērt
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties