Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
4,99 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:894962
 
Autors:
Vērtējums:
Publicēts: 03.07.2007.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Augstskolas
Literatūras saraksts: 6 vienības
Atsauces: Ir
Laikposms: 20. gs. (1900. - 1999. g.)
2000. - 2010. g.
2011. - 2015. g.
SatursAizvērt
Nr. Sadaļas nosaukums  Lpp.
II.  IEVADS    3
III.  DATORNOZIEGUMI VAI KIBERNOZIEGUMI    5
IV.  DATORNOZIEGUMU IEDALĪJUMS    10
V.  DATU AIZSARDZĪBAS LĪDZEKĻI    11
VI.  DATORNOZIEGUMU VEIDI    13
VII.  DATORNOZIEGUMI UN KRIMINĀLLIKUMS    14
VIII.  NOBIEGUMS    20
IX.  IZMANTOTĀ LITERATŪRA    21
Darba fragmentsAizvērt

Pasaulē arvien lielāku lomu sāk spēlēt tā saucamās augstās tehnoloģijas un starp tām datortehnoloģija un telekomunikācijas. Ja dators pats par sevi sevišķas briesmas nerada tad apvienojot to ar telekomunikāciju tehnoloģiju paverās pavisam cita aina. Noziedzība vienmēr ir sekojusi līdzi visam jaunajam ar kā palīdzību būtu iespējams gūt sev labumu izņēmums arī nav datori. Mag. iur. Uldis Ķinis, Kuldīgas rajona tiesas priekšsēdētājs, Eiropas Padomes Kibernoziegumu komitejas eksperts, Ministru kabineta noteikumu "Par informācijas sistēmu drošību" darba grupas vadītājs, saka sekojošo:
“Pašlaik pasaulē nenotiek neviens tiesību jautājumiem veltīts forums, kur nebūtu spriests par interneta lietojuma rezultātā radušamies sekām. Interneta radītā informācijas telpa, kas nepazīst ģeogrāfiskās un juridiskās robežas, aizvien vairāk ielaužas jebkuras valsts ekonomikā un politikā. Izņēmums nav arī Latvija.
Latvijas mērķis ir ceļš uz informatīvu sabiedrību. Tas nozīmē ka, uzlabojoties sakaru kvalitātei un, protams sabiedrības vispārējam labklājības līmenim, globālais medijs – internets ienāks ikvienā Latvijas ģimenē, darba vietā un skolā.
Tas nenoliedzami dos pozitīvu efektu visā sabiedrības attīstībā, tomēr, kā jau minēju iepriekš, katrs progress kā atgriezenisko saiti nes sev līdzi arī ļaunprātības. Kā uzsver vairāki ASV informācijas tehnoloģiju tiesību zinātnieki, ar katru gadu, palielinoties interneta lietotāju skaitam pasaulē, ģeometriskā progresijā pieaug arī to personu skaits, kas rada draudus valstu drošībai, privātās personas dzīves neaizskaramībai, biznesa kontaktu drošībai utt. Kiberzagļi, kaitīgi "urķi" (hacker), drupinātāji (cracker), izspiedēji un citi, kas grupās vai individuāli nodarbojas ar informācijas manipulācijām vai tās iznīcināšanu, rada milzīgus draudus elektroniskā tirgus telpā.…

Autora komentārsAtvērt
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties