Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
0,99 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:314049
 
Autors:
Vērtējums:
Publicēts: 21.01.2006.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Augstskolas
Literatūras saraksts: Nav
Atsauces: Nav
Darba fragmentsAizvērt

CL 1403. Tiesisks darījums ir atļautā kārtā izdarīta darbība tiesisko attiecību nodibināšanai, pargrozīšanai vai izbeigšanai.
CL 1404.p. Katrā tiesiskā darījumā jāņiem vērā dalībnieki, priekšmets, gribas izteikums, sastāvdaļas un forma.
Darījums ir juridiskais fakts. Taču ne katra darbība, kas vērsta uz tiesisko attiecību nodibināšanu, pargrozīšanu vai izbeigšanu, ir atzīstama par tiesisku. Civiltiesību teorijā un praksē ir pazīstami arī prettiesiskie darījumi, kas formāli ir vērsti uz tiesisko attiecību dibināšanu, grozīšanu vai izbeigšanu, bet nedot šo rezultātu darījuma satura vai formas trūkuma dēļ. Šādus darījumus sauc par spēkā neesošiem. Arī šāda darījuma noslēgšana ir juridiski nozīmīgs fakts. Ja darījums nav spēkā, ir jārisina jautājumi par sekām, kādas radušās tāpēc, ka viena vai abas puses, cerot uz darījuma spēkā esamību, ir kaut ko nodevušas vai izdarījušas otrai pusei. Parastais risinājums ir restitūcija (agrāko tiesību atjaunošana), apspriežams arī jautājums par zaudējumu atlīdzību.
Jebkurš darījums rada izmaiņas tā dalībnieku tiesībās vai pienākumos. Darījums, ar kuru nodibināta saistība, var izbeigties ar tā izpildījumu vai uz cita pamata. Taču, ja dalībnieks vai dalībnieki grib kaut ko grozīt jau pastāvošajā attiecībā, arī to var izdarīt ar citu darījumu, piemēram, vienošanos par līguma atsevišķu punktu grozīšanu, līguma izbeigšanu. Piemēram, testamenta atsaukšana ir jauns mantojuma atstājēja gribas akts, kas atsauc vai atceļ agrāk taisītu testamentu. …

Autora komentārsAtvērt
Darbu komplekts:
IZDEVĪGI pirkt komplektā ietaupīsi −3,98 €
Materiālu komplekts Nr. 1382903
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties