Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
3,49 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:437479
 
Vērtējums:
Publicēts: 06.11.2005.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Augstskolas
Literatūras saraksts: 6 vienības
Atsauces: Nav
Darba fragmentsAizvērt

Tiesisks darījums Civillikuma 1403. pantā definēts kā atļautā kārtā izdarīta darbība tiesisku attiecību nodibinā­šanai, pārgrozīšanai vai izbeigšanai.
Šī definīcija nav atzīstama par precīzu, jo, pirmkārt, vārds "darbība" ir saprotams plašākā nozīmē, tas ir, ar to apzīmē ari rīcību. Otrkārt, sājā definīcijā nav izcelts gribas iztei­kums kā tiesiska gadījuma pamatelements (sk. CL 1427. p.). Turklāt juridiskajā literatūrā ir atzīts, ka tiesiska darījuma jēdzienam nebūt nav nepieciešams, lai darbība, kas vērsta uz tiesisku attiecību nodibināšanu, pārgrozīšanu vai iz­beigšanu, būtu atļauta (piemēram, darījums, kas noslēgts viltus vai spaidu ietekmē, ir apstrīdams tiesisks darījums; kamēr šāds darījums nav apstrīdēts, tas ir spēkā).
Katra tiesiska darījuma pamatelements ("kodols") ir vismaz viens gribas izteikums (sk. CL 1427. p.) tas ir, uz noteiktu tiesisko seku iestāšanos vērsts privāts gribas izpaudums. Tiesisks darījums var sastāvēt no viena gribas izteikuma (piemēram, līguma uzteikums) vai ari no vairā­kiem (saskanīgiem) gribas izteikumiem (piemēram, līgums).
Pilnvarojuma līgums ir tiesisks darījums, kas sastāv no pilnvarotājā un pilnvarnieka saskanīgiem gribas izteikumiem (sk. CL 2289. p.). Turpretī pilnvarnieka izteikts pilnvarojuma uzteikums ir tiesisks darījums, kas sastāv tikai no pilnvarnieka gribas izteikuma (sk. CL 2312. p. 4. punktu).…

Autora komentārsAtvērt
Darbu komplekts:
IZDEVĪGI pirkt komplektā ietaupīsi −6,98 €
Materiālu komplekts Nr. 1205721
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties