Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
2,99 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:231286
 
Autors:
Vērtējums:
Publicēts: 31.05.2006.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Augstskolas
Literatūras saraksts: 10 vienības
Atsauces: Ir
Darba fragmentsAizvērt

Kursa darbs „Darbaspēks, tā ekonomiskā nozīme” ir izstrādāts latviešu valodā priekšmetā „uzņēmējdabības ekonomikā” ietvaros.
Kursa darbs sastāv no 2 daļām – analītiskās un pētījumu un aprēķinu. Analītiskajā daļā tiek apskatītie darbaspēka izmaksu veidi, to tiesiskais pamatojums Latvijas Republikā, ka arī biežāk sastopamo izmaksu pārskats un raksturojums. Pētījumu un aprēķinu daļā ir aplūkota problēma, kas ir saistīta ar darbaspēku. Tiek ņemta izdomāta uzņēmuma darbība, kurai tiek veikti aprēķini.
Šajā kursa darbā tiek apskatīti darbaspēka izmaksas, to veidi, Latvijas Republikas likumi, kas noteic dažu izmaksu apmēru un regulē to maksāšanas kartību. Darbaspēks ir viens no uzņēmējdarbības resursiem un tā izmaksas ietilpst galapreces cenā, tiek ieskaitīti uzņēmuma izdevumos pārskata periodā un var ietekmēt uzņēmuma darbības procesu kopumā.
Darbaspēka izmaksu analīze ir īpaši aktuāla personāla vadīšanas jomā, jo var būt atrasta iespēja atbrīvot kādu līdzekļu daļu, kura tiks novirzīta vai nu tehnoloģiju attīstībai, vai materiāli iegādei, vai pat darbaspēka attīstībai, tādā veidā paaugstinot uzņēmuma produktivitāti.

Darba mērķis: izpētīt un klasificēt darbaspēka izmaksas, ka arī paplašināt informāciju par LR likumdošanas aktiem, kas skar apskatīto jautājumu.

Galvenie uzdevumi:
Iespējamo darbaspēka izmaksu veidu noteikšana;
Gūtu zināšanu praktiskais pielietojums.

Kursa darba pētījumu un aprēķinu daļā tiek apskatīts izdomāts uzņēmums, kas strādā pakalpojumu sfērā un nodarbojas ar dažādu korporatīvo pasākumu organizēšanu un ar to saistītu uzdevumu veikšanu. Tas ir neliels uzņēmums, kas pēc savas struktūras ir līdzīgs arhitektu birojam.
Darba izstrādāšanai pārsvarā tiek izmantoti LR izdoti likumi, noteikumi un akti, kas ir pieejami gan elektroniskā, gan arī papīra formātā, ka arī specialā literatūra un mēdiji latviešu, krievu un vācu valodā.…

Autora komentārsAtvērt
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties