Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
4,99 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:560575
 
Autors:
Vērtējums:
Publicēts: 21.11.2007.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Augstskolas
Literatūras saraksts: 6 vienības
Atsauces: Ir
Darba fragmentsAizvērt

20.gadsimta 20.gadi Latvijas vēsturē ir kontrastu laiks. Ja šis laika posms sākotnēji iezīmējās ar pilnīgu saimniecisko nozaru krīzi gan ekonomiskā, gan garīgā jomā, tad 20.gadu beigu periods jau Latvijas ekonomikai nesa savas uzvaras un panākumus. Lai arī valstiskā pieredze neatkarīgas valsts vadīšanā bija visai niecīga, tieši šis laika posms pierāda mūsu valsts dzīvotspēju un tautas neatlaidību.
20.gadu sasniegumus nekādi – ne iekšēji, ne ārēji – labvēlīgi apstākļi neveicināja. Valstī neatradās nedz zelta, nedz kādas citas dabas bagātības krājumi, kas ļautu acumirklīgi celt saimniecības attīstību. Tieši otrādi – ekonomiskā dzīve tika uzsākta visnelabvēlīgākajos apstākļos. Latvijas iedzīvotāju skaits kara laikā bija samazinājies par 707 000 tūkstošiem, neviena cita valsts pasaulē nebija zaudējusi tik lielu iedzīvotāju procentu kā Latvija. Viss latviešu naudas kapitāls sakarā ar Krievijas valūtas bankrotu bija pazaudēts. Rūpniecība izpostīta, ēkas sagrautas, lielas zemes platības atstātas novārtā. Nebūtu pārspīlēts teikt, ka 20.gadu panākumi dotajā situācijā varētu tikt vērtēti kā brīnumi.…

Autora komentārsAtvērt
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties