Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
2,99 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:452437
 
Autors:
Vērtējums:
Publicēts: 19.06.2006.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Augstskolas
Literatūras saraksts: 6 vienības
Atsauces: Nav
Darba fragmentsAizvērt

Saskaņā ar Darba aizsardzības likuma 7.pantu varam secināt, ka Darba vides iekšēja uzraudzība ir darbību kopums, kas vērsts uz tādas darba vides izveidošanu, kurā darbinieks jūtas droši un labi. Tā ietver sevī darba vides pārbaudi, savlaicīgu pasākumu plānošanu un realizēšanu, nepārtraukti to attīstot un pārvērtējot saskaņa ar izmaiņām uzņēmumā.
Tās rezultātā var savlaicīgi atklāt darba vietās pastāvošos riskus un veikt pasākumus to novēršanai, kas samazinās nelaimes gadījumu un arodslimību rašanās iespēju.

Uzraudzības dalībnieki
Šajā procesā tiek iesaistītas visas ieinteresētas puses.
Darba devēja galvenie uzdevumi ir organizēt un plānot darba vides iekšēju uzraudzību, nosakot kas konkrēti jādara tās uzlabošanai; sekot un nodrošināt, lai uzraudzība notiktu saskaņā ar valsts likumdošanu, lai darbinieki strādātu drošos un veselībai nekaitīgos apstākļos, nodrošinot finansiālus, tehniskus un citus resursus, kas nepieciešami tās veikšanai.
Darba vides iekšēja uzraudzību var uzticēt arī citiem (saskaņā ar DL 9.pantu ja uzņēmumā strādā 50 un vairāk nodarbināto, tad tas pat ir obligāti, pie tam sakot ar 2009.gadu speciālistam noteikti jābūt augstākai izglītībai darba aizsardzības jomā).
Darbinieki arī piedalās Darba vides iekšēja uzraudzībā ziņojot par pastāvošiem riskiem, slimībām, iespējamiem nelaimes gadījumiem un avārijas situācijām, kā arī iesniedz priekšlikumus un izsaka savu viedokli par nepieciešamajiem vai veiktajiem darba aizsardzības pasākumiem. Ļoti nozīmīgi ir, lai darba devējs un darbinieki sadarbotos, veicot darba vides iekšējo uzraudzību. Šāda sadarbība un viedokļu apmaiņa var notikt, pārrunu un konsultēšanās veidā, organizējot sapulces darba vietā un kopīgi veicot pētījumus par darba vidi. …

Autora komentārsAtvērt
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties