Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
4,99 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:986611
 
Autors:
Vērtējums:
Publicēts: 26.11.2005.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Augstskolas
Literatūras saraksts: 15 vienības
Atsauces: Ir
Darba fragmentsAizvērt

Visā pasaulē cilvēki dienu, dienā iet uz darbu, strādā, lai pelnītu naudu, varētu normāli dzīvot, apmierināt savas vēlmes un vajadzības. Līdz ar to ikviens dzīvē, sastopas ar problēmu, kas saistīta ar darba meklēšanu un iestāšanos tajā. Tas jautājums ir ļoti nopietns, kas pareizi ir jāatrisina, lai cilvēks dzīvē gūtu to, ko viņš vēlas.
Ir visai grūts jautājums: savu karjeru veidot valsts iestādē vai privātā uzņēmumā. Cik vilinošas darba vietas ir skolas, policija, armija? Atbildes ir dažādas. Viens princips gan ir skaidrs - ir dažas pazīmes, kas vienmēr raksturos darbu valsts iestādē un būs atšķirīgas no karjeras privātajā biznesā. Jāatzīst, ka pakļautība noteiktām likumdošanas normām attiecas gan uz privāto sfēru, gan valsts iestādēm. Tā ir vispārīga darba likumdošana, kas ir vienlīdzīga kā vienā, tā otrā vietā.
Saistību tiesību priekšmets ir tikai darbība, bet ne katra darbība ir darbs juridiskajā nozīmē. Un proti, ir darba līgums, kas nodibina tipisku saistību tiesību normatīvā civiltiesiskā sabiedrībā. Cilvēkam, iesaistoties jebkādās juridiska rakstura attiecībās, ir ļoti svarīgi apzināties visas garantijas, kas paredz personas aizsardzību. Prakse liecina, ka darbiniekam zināšanas par savām tiesībām ir visai minimālas, tāpēc ir ļoti svarīgi risināt problēmu, kā darbinieks varētu iegūt šīs zināšanas, stājoties darba attiecībās.
Darba tiesiskajās attiecībās iesaistās fiziskas un juridiskas personas (tiek sauktas par darba devējiem). Jau agrāk apskatot un iepazīstoties ar normatīvo bāzi, kura mūsu valstī regulē darba tiesības, un dažādu autoru darbiem saskaros ar to, ka nekur konkrēti nav definēts darba tiesību subjekta jēdziens. Viens no iemesliem kāpēc izvēlējos šādu tēmu ir tas, lai varētu precizēt šī jēdziena saturu, būtību un izprast to. Lai cilvēks varētu iesaistīties darba tiesiskajās attiecībās viņam vispirms ir nepieciešams izprast darba tiesību būtību un personu loku, kas tajās darbojas.
Darbā tiks apskatīts ne tikai šī jēdziena saturs un būtība, bet arī raksturots katrs darba tiesību subjekts. Kā jau iepriekš minēju, tad ne vienmēr darbinieki zina savas tiesības un pienākumus, tieši tāpēc šajā darbā tas tiks apskatīts. Kā rāda prakse, tad ne tikai darbinieki nezina savas tiesības un pienākumus, bet arī darba devēji, kas vairākuma gadījumos gala rezultātā noved pie darba strīdiem, jo neviens negrib atzīt savu sakāvi.
Šajā darbā tiks apskatīts arī darba tiesību ne mazāk svarīgs posms, un tas ir darba tiesību subjektu atbildība.
Lai sasniegtu augstāk notiektos kursa darba mērķus ir izvirzīti sekojoši uzdevumi:
1.apkopot literatūras avotos minēto informāciju par darba tiesību subjekta jēdzienu, viņu tiesībām un pienākumiem, kā arī materiālo atbildību;
2.izanalizēt apkopoto informāciju.
Kursa darbā tiks izmantoti ne tikai tiesību teorijas avoti, bet arī darba tiesību normatīvā bāze un dažādu autori darbi.…

Autora komentārsAtvērt
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties