Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
2,49 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:716960
 
Autors:
Vērtējums:
Publicēts: 31.05.2017.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Augstskolas
Literatūras saraksts: 7 vienības
Atsauces: Ir
Laikposms: 2016. - 2020. g.
SatursAizvērt
Nr. Sadaļas nosaukums  Lpp.
1.  JĒDZIENA ANALĪZE    3
2.  TIESAS SPRIEDUMA ANALĪZE    4
  Izmantoto avotu un literatūras saraksts    8
Darba fragmentsAizvērt

Tāpēc Satversmes tiesa sprieduma secinājumu daļā ir izmantojusi šo metodi kopā ar sistēmisko interpretācijas metodi, kur izskatīja un izskaidroja vienu pēc otras šī termina definīcijas dažādos normatīvajos aktos, tai skaitā Starptautiskās darba organizācijas konvencijas Nr.29 un tās papildinājuma konvencijas Nr.105 kopsakaru.
Tiesību normas jēgas noskaidrošanai šajā spriedumā tika izmantota vēsturiskā interpretācijas metode. Tika noskaidroti apstākļi, uz kuriem pamatojoties radusies Starptautiskās darba organizācijas konvencijas Nr.29 piespiedu darba definīcija un kādu iemeslu dēļ tika pieņemta Starptautiskās darba organizācijas konvencija Nr.105, kas tiek uzskatīta par Starptautiskās darba organizācijas konvencijas Nr.29 papildinājumu.
Autore uzskata, ka regulējumu attiecībā uz virsstundu aprēķināšanu nepilna laika darbiniekiem vajadzētu pilnveidot, jo Darba Likuma 134.panta trešā daļa nosaka, ka uz nepilna laika darbiniekiem attiecināmi tādi paši noteikumi kā uz normāla laika darbiniekiem, bet Darba likuma 136.panta pirmā daļa nosaka, ka virsstundu darbs ir darbs, kuru veic virs normālā darba laika. Attiecīgi šīs divas Darba likuma normas kolidē. Piemēram, Darba likuma 134.panta trešo daļu varētu izteikt sekojošā redakcijā: „Uz nepilna laika darbiniekiem attiecināmi tādi paši noteikumi kā uz darbiniekiem, kas nodarbināti normālu darba laiku, izņemot šā likuma 136.panta pirmajā daļā noteikto.” Līdz ar to nerastos pārpratumi un norma būtu atbilstoša Satversmes tiesas spriedumā paustajam viedoklim.

Autora komentārsAtvērt
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties