Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
2,49 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:353482
 
Autors:
Vērtējums:
Publicēts: 28.01.2006.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Augstskolas
Literatūras saraksts: 3 vienības
Atsauces: Nav
SatursAizvērt
Nr. Sadaļas nosaukums  Lpp.
  Ievads    4
1.  Ģeogrāfiskais apraksts    5
  Daba    5
  Iedzīvotāji    6
2.  Valsts iekārta    7
  Likumdošanas vara    7
  Izpildvara    7
  Tiesu sistēma    7
  Saimniecība    7
  Bruņotie spēki    8
3.  Tiesiskie sakari ar Latviju    9
  Secinājumi    11
  Izmantotā literatūra    12
Darba fragmentsAizvērt

Šajā studiju darbā apskatīšu vienu no mazākajām, bet attīstītākajām Eiropas valstīm - Dāniju, ar kuru Latvijai ir labas attiecības. Arī bezvīzu režims ar šo valsti ir tā apliecinājums. Kopš neatkarības atjaunošanas kontakti starp mūsu valstīm ar katru gadu paplašinās.

Dānija ir viena no attīstītākajām valstīm Eiropā. Latvijai un Dānijai ir samērā cieši kontakti dažādās jomās - politikā, ekonomikā, kultūrā, biznesā u.c. Tieši mazā Dānija bija viena no pirmā ešalona valstīm, kuras atzina Latvijas neatkarību 1991. gadā. Tāpēc arī tagadējie sakari ir tik cieši.

Dānijas teritorijas kopplatība ir mazāka nekā Latvijai, taču iedzīvotāji ir divreiz vairāk un dzīves līmenis ir ļoti augsts. Ja pirmskara laikā mūsu valsts daudzos rādītājos pat apsteidza Dāniju, tad tagad dzīves līmeņa ziņā starp mums ir liela atšķirība. Tieši šīs valsts attīstības modelis varētu būt paraugs, pēc kā mums attīstīties tuvākajā nākotnē.

Salīdzinoši nelielajā teritorijā ir augsti attīstīta lauksaimniecība it īpaši lopkopība - (kurš gan nezin kaut vai slavenās Salami desas?), rūpniecība, tūrisms, tranzīts, transports.

Lielu lomu starpvalstu attiecībās ienesa Dānijas karaļpāra viesošanās Latvijā pirms pāris gadiem, kas deva jaunu impulsu attiecību paplašināšanā.

Tāpēc dāņu kompānijas un dažādi investori nebaidās atvērt pārstāvniecības Latvijā, investēt šeit jaunos projektos, veidot dažādus saimnieciskos sakarus. Kā lielākos investorus un partnerus varētu minēt kopuzņēmumu "House of Prince", "Maersk", "Novo Nordisk", kurš gan nezin firmu "Lego" un daudzas citas.

Ciešas saites ir arī kultūras un izglītības jomā. Latvijā aktīvi darbojas Dānijas Kultūras institūts. Daudzi Latvijas skolēni, studenti, arī biznesa cilvēki ir papildinājuši zināšanas un mācījušies Dānijas skolās un augstskolās.

Sadarbība ir arī politiskajā un militārajā jomā, jo latviešu karavīri Dānijas bataljona sastāvā ir dienējuši Bosnijas konfliktu vietās, miera uzturēšanas operāciju laikā.…

Autora komentārsAtvērt
Darbu komplekts:
IZDEVĪGI pirkt komplektā ietaupīsi −7,48 €
Materiālu komplekts Nr. 1200645
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties