Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
3,49 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:378426
 
Vērtējums:
Publicēts: 14.12.2007.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Augstskolas
Literatūras saraksts: 3 vienības
Atsauces: Nav
Darba fragmentsAizvērt

Ekoloģija – zinātne, kas apraksta un izskaidro dzīvo organismu un vides saistību. Vārds ekoloģija nāk no grieķu valodas oikos, kas nozīmē māja vai saimniecība, un logos – mācība, tātad ekoloģija ir mācība par organismiem un aptverošās vides attiecībām. Vidi veido dzīvie organismi, gan apkārtējās pasaules nedzīvās dabas sastāvdaļas – zeme, ūdens, gaiss.

Ekoloģiskā domāšana – ekoloģiskiem aspektiem tiek piešķirta loma visā plānošanā, darbībai par izejas punktu tiek ņemti dabas dotie priekšnosacījumu, piemēram, daba netiek noslogota ar lielāku piesārņojuma daudzumu, kā tā perspektīvā spēj izturēt.

Ekosistēma – dabas daļa ar visu, kas tur ietilpst: dzīvniekiem, augiem un abiotiskajiem faktoriem, t.i., augsni, ūdeni, klimatu.

Cilvēka darbība iespaido visas zemes ekosistēmas. Dabas resursu patēriņš ir pārāk liels un saimnieciski nepamatots, vidē nokļūst arvien vairāk atkritumu. Tuvākajā laikā Zemes iedzīvotājus sagaida nopietnas vides stāvokļa pārmaiņas. Viss pasaulē notiekošais - iedzīvotāju skaita pieaugums, bagāto un nabadzīgo valstu attiecību problemātika, globālās pārmaiņas – ir savstarpēji saistīts. Šo pārmaiņu sekas savā ikdienā izjutīs visa cilvēce kopumā un katrs cilvēks atsevišķi, tāpēc mans mērķis, rakstot šo referātu, ir iepazīstināt sabiedrību ar cilvēku radītām pārmaiņām, kas notiek dabā un mūsdienu ekoloģiskajām problēmām, to cēloņiem un sekām, kā arī sniegt nelielu ieskatu šo problēmu novēršanā.…

Autora komentārsAtvērt
Darbu komplekts:
IZDEVĪGI pirkt komplektā ietaupīsi −4,98 €
Materiālu komplekts Nr. 1139695
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties