Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
4,49 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:636762
 
Autors:
Vērtējums:
Publicēts: 14.01.2005.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Augstskolas
Literatūras saraksts: 11 vienības
Atsauces: Ir
Laikposms: 2000. - 2010. g.
SatursAizvērt
Nr. Sadaļas nosaukums  Lpp.
  IEVADS   
  CIVILPROCESUĀLO TIESĪBU PRINCIPU JĒDZIENS   
  Vērības   
  CIVILPROCESUĀLO TIESĪBU PRINCIPI   
  KOPSAVILKUMS   
  BIBLIOGRĀFIJA   
Darba fragmentsAizvērt

Civilprocesuāla tiesību aizsardzības forma ir visoptimālāk piemērota lietu apstākļu noskaidrošanai tiesā un to pareizai atrisināšanai saskaņā ar likuma norādījumiem. Tas ir pamatots ar civilprocesuālās tiesību aizsardzības formas demokrātiskumu.
Principu jēdziens un nozīme izskatot lietas civilprocesuālajā kārtībā. Kādas noteiktas tiesību nozares specifika izpaudās visspilgtāk tiek atspoguļota tiesību principos.
Vārds „princips”, tulkojot no latīņu valodas, nozīmē „pamats” vai „pirmsākums”. Tiesību teorijā ar principu saprot normatīvi vadošus sākumus, kuri ir tieši izteikti tiesībās un kuri raksturo to saturu, iestiprinātās tiesībās sabiedriskās dzīves likumsakarības. Principi ir tas, kas veido tiesību būtību, rāda mums to saturu. Principos mēs varam saskatīt gan tiesību vispārējās iezīmes, gan kādas atsevišķas tiesību normas iezīmes. Tiesību principi ir skaidri izteikti konkrētajos tiesību norādījumos. Tiesību principi it kā izšķīst tiesībās un ir netieši ir iekļauti gandrīz visās tiesību normās.
Tiesību nozares normas parasti veidojas un attīstās kāda noteiktas principa vai principu grupas ietekmē. Tātad, zinot tiesību nozares principus mēs varam spriest par konkrētas tiesību nozares normām.
Sanāk, ka civilprocesuālie principi ir dotās tiesību nozares pamatnostādnes, kas atspoguļo tās specifiku un saturu. Civilprocesuālie principi noteic kādai ir jābūt civillietu izskatīšanas process tiesā, lai atbilstu likumības, patiesības un taisnības ideāliem. Principi atspoguļo dotās tiesību nozares specifiku, tās galvenās raksturīgas īpatnības un koncentrē sevī civilprocesuālo tiesību regulēšanas metodi un priekšmetu. Principi aptver visus procesuālus institūtus un noteikumus, norāda procesa mērķi un šo mērķu sasniegšanas metodes, noteic civilprocesuālo tiesību subjektu darbības saturu, kā arī dotās nozares vispārējo attīstības virzienu un turpmāko pilnveidošanu. Visi papildinājumi un izmaiņas, kurus ietver civilprocesuālās tiesībās veidojas pirmām kārtām no nozares principiem.…

Autora komentārsAtvērt
Darbu komplekts:
IZDEVĪGI pirkt komplektā ietaupīsi −4,98 €
Materiālu komplekts Nr. 1351688
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties