Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
2,49 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:545265
 
Autors:
Vērtējums:
Publicēts: 29.01.2009.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Augstskolas
Literatūras saraksts: 11 vienības
Atsauces: Ir
Darba fragmentsAizvērt

CP ir civilprocesuālo normu kopums, kas regulē tiesu darbību izskatot civillietas un izpildot tiesas nolēmumus. CP ir likumā noteiktā lietu vešanas kārtība, kas jāievēro tiesai un pusēm. CP tiesību sistēma ir CP tiesību struktūra, kas sastāv no 6 daļām: 1.vispārējie noteikumi (tiesvedības pamati; lietas dalībnieki, pierādījumi); 2.tiesvedības kārtība 1.instances tiesā (prasības tiesvedībā; atsevišķu kategoriju lietu izskatīšanas īpatnības; sevišķās tiesāšanas kārtība; saistību izpildīšana tiesas ceļā); 3.tiesas spriedumu un lēmumu pārsūdzēšanas kārtība (apelācija; kasācija; lietu izskatīšana, sakarā ar jaunatklātiem apstākļiem; lietas izskatīšana uzraudzības kārtībā); 4.šķīrējtiesa; 5.tiesas spriedumu izpildīšanas kārtība; 6.nobeiguma noteikumi (ārvalstu tiesas nolēmumi; ārvalstu tiesas nolēmumu atzīšana un izpildīšana; ārvalstu likumu piemērošana civillietās).
Civilprocess ir tiesvedība civillietās un likumā noteikta civillietu izskatīšanas kārtība tiesās. Civilprocesa uzdevums ir nodrošināt pareizu un ātru civillietu izskatīšanu. Civilprocess sastāv no diviem tiesvedības veidiem: prasības tiesvedības un sevišķās tiesāšanās kārtības.
Civilprocesa likums nosaka to procesuālo kārtību, kas jāievēro tiesāšanās laikā. Tiesvedību civillietā regulē civilprocesuālo tiesību normas, kas ir spēkā lietas izskatīšanas, atsevišķu procesuālo darbību izdarīšanas vai tiesas sprieduma izpildīšanas laikā. Civilprocesam ir vairāki posmi.
Tiesvedība civillietās noris pa stadijām, kuru secība noteikta ar likumu un nav grozāma. Pastāv obligātās un fakultatīvās stadijas.…

Darbu komplekts:
IZDEVĪGI pirkt komplektā ietaupīsi −5,48 €
Materiālu komplekts Nr. 1140551
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties