Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
0,99 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:749547
 
Autors:
Vērtējums:
Publicēts: 08.05.2007.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Vidusskolas
Literatūras saraksts: Nav
Atsauces: Nav
Darba fragmentsAizvērt

Sergeja Averinceva grāmata “Cilvēks un vārds” ir grāmata, kurā ir aprakstītas un izanalizētas vairākas tēmas, kur katrā no šīm tēmām ir apspriesta cilvēka saistība un attieksme pret dažādām pasaulīgām un laicīgām lietām un darbībām. Grāmata ir ļoti cieši saistīta ar agrīnās Bizantijas literatūru un pārsvarā arī grāmatas tēmas visur caurvij agrīnās Bizantijas literatūra, tās vēsture un īpatnības, un viss, kas ar to saistīts. Sergejs Averincevs savā grāmatā “Cilvēks un vārds” ar interesantiem, spilgtiem un atmiņā paliekošiem piemēriem ir lasītājiem atklājis cilvēku kādreizējo attieksmi pret dažādām lietām un parādībām, kā, piemēram, viņu, no mūsdienu attieksmes tik ļoti atšķirīgo attieksmi pret Dievu, gudrību, skolu un citām cilvēkam nozīmīgām un dzīvei nepieciešamām lietām, mācībām un garīgajām vērtībām.
Šīs grāmatas nosaukums oriģinālajā – krievu valodā ir “Agrīnās Bizantijas literatūras poētikas”. It kā ar latviešu versijas – “Cilvēks un vārds” nosaukumu, liekas, ka nav nekā kopīga šiem nosaukumiem. Manuprāt, krievu izdevuma nosaukums – “Agrīnās Bizantijas literatūras poētikas” arī latviešu valodā būtu vairāk piemērots, jo šis nosaukums tomēr vairāk atbilst grāmatas saturam, jēgai un būtībai. Protams, arī “cilvēks” ir grāmatas galvenais varonis, jo cilvēks, tā liktenis, saistība ar kristietību, Dievu un agrīno pasauli caurvij visu grāmatu, visu, kas tajā rakstīts.…

Autora komentārsAtvērt
Darbu komplekts:
IZDEVĪGI pirkt komplektā ietaupīsi −1,48 €
Materiālu komplekts Nr. 1175260
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties