Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
8,49 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:408748
 
Autors:
Vērtējums:
Publicēts: 26.12.2005.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Augstskolas
Literatūras saraksts: 27 vienības
Atsauces: Ir
Darba fragmentsAizvērt

Politiskās un ekonomiskās reformas, Latvijai pārejot uz tirgus ekonomiku, skāra arī sociālo sfēru. Pašreizējā brīdī uzņēmēji sāk apzināties, ka efektīvu ražošanas procesu nevar panākt bez cilvēcisko resursu līdzdalības, un sekojoši nepieciešams radīt pilnvērtīgus darba un iniciatīvas stimulus saistībā ar augstu organizētību un disciplīnu.
Pašreiz tirgus ekonomika diktē pavisam citus noteikumus cilvēcisko resursu pārvaldes sfērā. Šodien menedžerim jāpanāk nevis padoto maksimālā aktivitāte (tā kā tas bija vēl pirms desmit gadiem), bet gan aktivitāte jāveicina līdz optimālam līmenim, t.i. nepieciešams, lai cilvēkam veidotos objektīva nepieciešamība kaut ko izdarīt, stimuls kaut kādai darbībai, kura netieši būtu vērsta uz organizācijas mērķu sasniegšanu.
Personāla motivācija atrodas gan problēmu, gan arī organizācijas panākumu krustpunktā. Zināmā mērā motivācija noved pie ražīgākas darbības un ne mazākā mērā kā tehnoloģiskā pārapbruņošanās. It īpaši tas ir svarīgi tūrisma nozarē, jo tūrisma aģentūrām galveno priekšrocību Latvijas konkurences tirgū rada nevis mūsdienu tehnoloģijas, bet cilvēciskie resursi, kas ir galvenais ražošanas faktors. Jo tieši tie ir iesaistīti tūrisma pakalpojumu pārdošanas un radīšanas procesā, kas savukārt nozīmē, ka ir tieši saistīti ar organizācijas pārdošanas un peļņas apjomu.

Autora komentārsAtvērt
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties