Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
0,99 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:597791
 
Autors:
Vērtējums:
Publicēts: 14.09.2004.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Vidusskolas
Literatūras saraksts: 7 vienības
Atsauces: Nav
Darba fragmentsAizvērt

Cilveka uzvediba, ta ipatnibas.

Tas, ka cilvēks uztver savu uzvedību un tās sekas, ir atkarīgs no viņa personības īpatnībām. Vieniem piemīt tieksme saistīt savu uzvedību ar iekšējiem, otriem – ar ārējiem cēloņiem. Šīs divas cilvēku kategorijas atšķiras ar saviem priekšstatiem par to, kā virzīta un norisinās kontrole pār viņu uzvedību.
Kontroles lokuss ir indivīda subjektīvs priekšstats par to, kuri apstākļi, iekšējie vai ārējie, nosaka viņa izturēšanos. Izšķir iekšējo (internālo) kontroles lokusu un ārējo (eksternālo) kontroles lokusu. Cilvēki ar iekšējo kontroles lokusu ir pārliecināti, ka jebkurā brīdī ir spējīgi ietekmēt apkārtni, vidi, ka viņi paši ir dzīves noteicēji, ka viņu panākumi vai neveiksmes galvenokārt ir atkarīgas no viņiem pašiem. Uzņemas atbildību par visu, kas ar tiem notiek. Tie parasti ir dinamiski, aktīvi cilvēki, kuri labprāt analizē savas problēmas un uzdevumus, savas darbības, lai noskaidrotu situācijas un savas uzvedības stiprās un vājās puses. Neveiksmes gadījumā viņi nešauboties pārmet paši sev, ka nav pielikuši pietiekamas pūles vai nav bijuši neatlaidīgāki.
Cilvēki ar ārējo kontroles lokusu uzskata, ka viņu dzīvi galvenokārt nosaka ārējie apstākļi – citi cilvēki, notikumi, veiksmes, gadījums, apstākļu sakritība vai liktenis. Tie ir pasīvāki, mazāk darboties un lemt spējīgi, kas neveiksmes viegli izskaidro ar spēju trūkumu.

Autora komentārsAtvērt
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties