Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
2,99 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:953162
 
Autors:
Vērtējums:
Publicēts: 08.01.2010.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Augstskolas
Literatūras saraksts: 6 vienības
Atsauces: Ir
SatursAizvērt
Nr. Sadaļas nosaukums  Lpp.
  Ievads    3
1.  Kas ir cilvēka nemirstīgā daļa?    5
2.  Dzīve pēc nāves    6
2.1.  Ko cilvēks piedzīvo nomirstot?    6
2.2.  Septiņi neredzamās pasaules līmeņi    8
2.3.  Astrālais līmenis    9
  Noslēgums    12
  Literatūras saraksts    13
Darba fragmentsAizvērt

Šo referātu rakstu, lai iepazītos tuvāk ar mani interesējošām ezotērikas jomām un pastāstītu par to, kas notiek ar cilvēka nemirstīgo daļu pēc fiziskā ķermeņa nāves un pasauli, kur tā nonāk, visvairāk pievēršoties tieši zemākā līmeņa valstībai, kas sasniedzama arī dzīvajiem Šo līmeni strauc par astrālo plānu (valstību, līmeni, pasauli). Mani pašlaik ieinteresējis tieši šis līmenis, jo tas ir sasniedzams gandrīz jebkuram no mums, trenējot spējas pārnest apziņu no fiziskā uz savu astrālo ķermeni. Šeit apkopota informācija no četrām grāmatām – galvenokārt no Čārlza Lidbitera „Astrālās pasaules” (1896.g.), kā arī no Alāna Kardeka „Garu grāmatas” (1857.g.) un L.Rodžersa „Padomi iesācējiem okultistiem” (1909.g.). Izvēlējos tieši šīs grāmatas, jo man par tām bija personiska interese un tās sarakstījuši pietiekami autoritatīvi autori. Jāņem vērā, ka šīs grāmatas sarakstītas no 19. gadsimta vidus līdz 20.gadsimta sākumam, tāpēc tajās nav minēti mūsdienās veiktie pētījumi un zināmie fakti, kā arī tas, ka tajās rakstīto iespaidojusi arī tā laika kultūra un normas. Es centos apiet šos iespējamos laikmeta zīmogus un ņemt vērā informāciju, kas tieši saistīta ar mana darba tēmu. Jāatzīst, ka man pašai dažas tajās paustās nostājas šķiet nedaudz dogmatiskas un ievēroju arī pamācošu, vietām nosodošu vai augstprātīgu attieksmi no autoru puses.
Čārlzs Lidbiters ir viens no Teozofijas biedrības pirmajiem locekļiem, šī biedrība ir cieši saistīta ar ezotērisko zināšanu apguvi un pielietošanu. „Astrālajā pasaulē” viņš apraksta pasauli, kas pastāv ārpus materiālās, kaut gan „ārpus” nav piemērots vārds, jo šī pasaule fiziski atrodas turpat, kur materiālā, tikai tās substance ir tik smalka, ka spēj atrasties vienā vietā ar mums pazīstamo, redzamo pasaules daļu, tāpat kā ūdens spēj piesūcināt audumu. Astrālā pasaule ir tā, kur cilvēks nonāk pēc uzreiz fiziskās nāves, bet pēc tam viņam ir iespēja doties uz augstākiem līmeņiem.…

Autora komentārsAtvērt
Darbu komplekts:
IZDEVĪGI pirkt komplektā ietaupīsi −4,98 €
Materiālu komplekts Nr. 1118300
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties