Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
0,99 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:486105
 
Autors:
Vērtējums:
Publicēts: 09.12.2004.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Vidusskolas
Literatūras saraksts: Nav
Atsauces: Nav
Darba fragmentsAizvērt

Marks Tullijs Cicerons – slavenākais antīkās pasaules orators un politiskais darbinieks, pazīstams arī kā rakstnieks, stilists un valodnieks, kurš daudz darījis latīņu valodas izkopšanā un bagātināšanā. Cicerona literārais mantojums ir liels. Saglabājušās 58 politiskās un tiesas runas, 7 retoriskie un 12 filozofiskie traktāti, 869 vēstules valstsvīriem, draugiem un brālim Kvintam.
Dzimis 106. gada 3. janvārī p.m.ē. Latijas dienvidos netālu no Arpinas pilsētas, kur viņa tēvam bija neliels zemes īpašums. Cicerons nāca no jātnieku kārtas, kuras intereses savas politiskās darbības laikā viņš aizstāvēja. Cicerons ieguva ļoti labu izglītību, ilgu laiku mācījās retoriku un filozofiju, runāja tiesā, tautas sapulcē, Romas senātā. Viņam izdevās praksē attīstīt savu dabisko talantu un viņš devis daudz augstas oratora mākslas paraugu. Viņa runas rūpīgi izstrādātas, uzrakstītas lieliskā valodā un vēl tagad noder par latiņu teikumu uzbūves paraugu saskaņā ar gramatikas likumiem un klasiskās latinitates sintaksi. Apguva arī grieķu valodu.
81. g. p.m.ē. Cicerons sāk darboties kā advokāts. Cicerons ātri kļūst populārs un slavens tautā. Viņam uztic vēl vairākas lietas. Viņa aizstāvamos šajās tiesas prāvās attaisno, bet tā kā viņš savās runās vērsās arī pret diktatora Sullas ļaudīm un režīmu, viņam nācās atstāt Romu. …

Autora komentārsAtvērt
Darbu komplekts:
IZDEVĪGI pirkt komplektā ietaupīsi −0,98 €
Materiālu komplekts Nr. 1145474
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties