Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
2,49 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:468706
 
Vērtējums:
Publicēts: 10.06.2005.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Augstskolas
Literatūras saraksts: 9 vienības
Atsauces: Nav
SatursAizvērt
Nr. Sadaļas nosaukums  Lpp.
  IEVADS   
1.  CENU POLITIKA   
2.  CENU POLITIKA ATKARĪBĀ NO TIRGUS VEIDA   
3.  CENU VEIDOŠANAS STRATĒĢIJU VEIDI STARPTAUTISKAJĀ TIRGŪ ATKARĪBĀ   
3.1.  CENU VEIDOŠANAS STRATĒĢIJA JAUNĀM PRECĒM   
3.1.1.  JAUNAS PRECES – ORIĢINĀLI   
3.1.2.  JAUNAS PRECES – IMITATORI   
Darba fragmentsAizvērt

Cenu veidošanai starptautiskajā tirgū ir tāda pati struktūra, kā vietējā tirgū – uzņēmumiem jāņem vērā sociāli ekonomiskais stāvoklis, konkurences situācija, tirdzniecības sistēma un pircēju rīcības īpatnības. Bet parādās vēl daži elementi – valdības politika attiecībā uz iekšējā tirgus aizsardzību un valūta, kuru izmanto darījuma noslēgšanā.
Cenu veidošana starptautiskajā tirgū var būt visai sarežģīta. Lai noteiktu cenu, jāapskata vairākas stadijas. Pirmais, kas darāms, ir jānosaka cenu politika, tad jāizvirza cenu noteikšanas stratēģijas mērķus. Tālāk jānovērtē mērķtirgus pārstāvju pirktspēju un produktu cenas, jāizpēta, kas varētu ietekmēt pirktspēju. Tad seko pieprasījuma novērtēšana, kur jāņem vērā pieprasījuma ietekmējošie apstākļi, jo ne vienmēr palielinot cenu, pieprasījums samazināsies, tas varētu būt atkarīgs, piemēram, no preces veida vai tirgus segmenta. Nākamajā stadijā uzņēmumam jāanalizē produkta izgatavošanas izmaksu, pieprasījuma un peļņas attiecību analīze, bet tālāk jāveic konkurentu produkcijas cenu analīzi. Ļoti svarīgs posms ir cenu noteikšanas stratēģijas izvēlēšanās, ko arī turpmāk aprakstīšu savā darbā.. Kad stratēģija izvēlēta, jāizstrādā cenu noteikšanas metodes, izvēloties uz izmaksām, pieprasījuma vai konkurentiem balstītu cenu veidošanu. Visbeidzot, kad izpētītas visas iepriekšminētās stadijas, nosaka faktiskās cenas.Cenu politika.

Cenas līmeņa noteikšana eksporta precei ir viens no grūtākajiem un atbildīgākajiem lēmumiem starptautiskā mārketinga darbības pasākumos, jo tas nosaka biznesa efektivitāti. Daudzo ārējo un iekšējo faktoru ietekme uz cenu veidošanu, paaugstina risku kļūdīties lēmumu pieņemšanā. Lai šo risku kompensētu, jāizstrādā efektīva cenu politika.
Cenu politika ir noteikumu un ierobežojumu kopums, kā ietvaros pieņem lēmumus par cenu līmeni. Tā ir cenu līmeņa noteikšanas kārtība, daudzvariantu aprēķins, izejot no firmas mērķiem tuvākā un tālākā nākotnē. Tiek izteiktas hipotēzes par cenām pasaules tirgos un produkta cenu maiņas tā dzīves ciklā.…

Autora komentārsAtvērt
Darbu komplekts:
IZDEVĪGI pirkt komplektā ietaupīsi −2,48 €
Materiālu komplekts Nr. 1209408
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties