Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
  • Cariskās valdības un vācbaltu muižniecības realizētā agrārā politika Baltijas guberņās nebija sekmīga

     

    Referāts8 Vēsture, kultūra

2,49 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:457510
 
Autors:
Vērtējums:
Publicēts: 28.12.2006.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Vidusskolas
Literatūras saraksts: 5 vienības
Atsauces: Nav
Darba fragmentsAizvērt

Agrārās politikas laikmets Baltijas guberņās ir viens no tumšākajiem un nežēlīgākajiem periodiem cilvēces kultūras un attīstības vēsturē. Dzimtbūšana Baltijas guberņā bija smags un nežēlīgs laika periods latviešu tautai. Tas pilnībā apturēja zemnieku materiālo guvumu, lika paciest morālu un dažbrīd arī fizisku pazemojumu, apturēja jebkāda veida centienus piedalīties valsts politiskajā dzīvē, kā arī nepieļāva iespēju attīstīt savas zināšanas, kavēja tautas pašapziņas celšanu un padarīja latviešu tautu par vergiem, tādējādi degradējot latviešu tautu kopumā. Ar dzimtbūšanu sākās arī cīņa starp muižniecību un zemniekiem par mīļo zemi un neatkarīgu brīvību. Apmēram 900 000 latviešu dzimtcilvēku tika pakļauti šiem netaisnīgajiem ierobežojumiem, kurus noteica tā laika likumi un valdoša iekārta. Šāda Latvijas tautas apspiešanas nevarēja ilgi turpināties, jo tolaik lielu uzmanību guvušās absolūtisma un liberālisma idejas iesakņojās arī tā laika latviešu zemnieka prātā un sirdī, tādējādi veidojot negatīvu nostāju pret pastāvošo kārtību. Tomēr spēku pārsvars bija pret latviešiem, tāpēc arī pagāja vairāki gadu desmiti līdz beidza pastāvēt dzimtbūšana un latvietim bija iespēja pretendēt uz savu vārdu un uzvārdu un likt tam skanēt tālu prom pasaulē. Šķiet, latviešu zemes īpašnieki ir mainījušies, vienīgi tās apstrādātāji ir vienmēr bijuši latviešu zemnieki – darba tauta.
Lai labāk iepazītos ar šo tēmu un veiksmīgāk atklātu agrārās reformas idejas un centienus, izvirzīju sev sekojošus mērķus:
1)Izpētīt agrārās reformas iemeslus;
2)Izpētīt dzimtcilvēku stāvokli līdz brīvlaišanai;
3)Izpētīt dzimtcilvēku stāvokli pēc brīvlaišanas;
4)Noskaidrot, vai cariskās valdības un vācbaltu muižniecības realizētā agrārā politika Baltijas guberņās bija nesekmīga.

Autora komentārsAtvērt
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties