Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
2,99 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:834302
 
Vērtējums:
Publicēts: 18.05.2009.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Augstskolas
Literatūras saraksts: Nav
Atsauces: Ir
SatursAizvērt
Nr. Sadaļas nosaukums  Lpp.
  Ievads   
1.  Brīvas kapitāla plūsmas būtība   
2.  Brīva kapitāla plūsma izveides vēsture Eiropas Savienības ietvaros   
3.  Eiropas Savienības normatīvo aktu nosacījumi attiecībā uz brīvu kapitāla plūsmu   
Darba fragmentsAizvērt

Latvijas iestāšanās Eiropas Savienībā 2004. gadā ir pavērusi plašākas iespējas Latvijas iedzīvotājiem doties darba meklējumos uz citām Eiropas Savienības dalībvalstīm, kā arī Latvijas uzņēmējiem piedāvāt savas preces un pakalpojumus patērētājiem visā Eiropas Savienības teritorijā. Tomēr iestāšanās Eiropas Savienībā ir atvieglojusi ne tikai fizisko personu, preču un pakalpojumu kustību Eiropas Savienības ietvaros, bet arī pavērusi iespējas brīvai kapitāla plūsmai tajā. Eiropas Savienības normatīvie akti nosaka, ka Eiropas Savienības dalībvalstu starpā nedrīkst pastāvēt nekādi šķēršļi kapitāla plūsmas nodrošināšanai. Tā rezultātā Latvijas iedzīvotājiem un uzņēmumiem tiek nodrošināta iespēja brīvi veikt dažādas finanšu operācijas ārvalstīs, bet galvenais ārvalstu uzņēmēji var brīvi attīstīt savu darbību Latvijas teritorijā, tādā veidā uzlabojot kopējo Latvijas ekonomisko un sociālo situāciju.
Brīva kapitāla plūsma Eiropas Savienības ietvaros nosaka, ka jebkurš uzņēmējs var meklēt sev izdevīgākos risinājumus uzņēmējdarbības veikšanai, investējot sev pieejamos finanšu resursu tajā Eiropas Savienības dalībvalstī, kurai ir noteiktas konkurētspējīgas priekšrocības attiecīgajā uzņēmējdarbības nozarē. Tādā veidā tiek nodrošināti visi iespējamie apstākļi privātās uzņēmējdarbības izaugsmei Eiropas Savienības ietvaros, paralēli veicinot kopējo Eiropas Savienības konkurētspēju pasaules tirgū.
Tieši pateicoties brīvai kapitāla plūsmai Latvijā pēdējo gadu laikā savu aktīvu darbību ir izvērsušās lielākās Skandināvijas valstu bankas, un tādi investīciju uzņēmumi, kā "SPP Livforsakring AB", "Bergvik Skog AB" "New Europe Real Estate Ltd" un daudzi citi1. Brīva kapitāla plūsma arī ir veicinājusi Latvijas telekomunikāciju uzņēmumu attīstību, jo visu lielāko mobilo un arī fiksēto telekomunikāciju operatoru īpašnieki ir citās Eiropas Savienības valstīs reģistrēti uzņēmumi. …

Autora komentārsAtvērt
Darbu komplekts:
IZDEVĪGI pirkt komplektā ietaupīsi −4,98 €
Materiālu komplekts Nr. 1131077
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties