Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
2,99 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:553838
 
Autors:
Vērtējums:
Publicēts: 28.12.2006.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Augstskolas
Literatūras saraksts: 3 vienības
Atsauces: Nav
SatursAizvērt
Nr. Sadaļas nosaukums  Lpp.
  Metieni    3
  ar noliekšanos    3
  ar iegriešanos    3
  izliecoties    4
  ar uzvēlienu    4
  Apgriezieni    5
  ar apsoļošanu    5
  pārsoļojot    6
  saliecoties    7
  ar pārvēlienu    8
  Secinājumi    9
  Izmantotā literatūra    10
Darba fragmentsAizvērt

19.gs vidū no Eiropas uz Ameriku tika ievesta grieķu- romiešu cīņa. Šeit parādās jauns virziens tās attīstībā. Bija izstrādāi jauni paņēmieni, kuros bija atļauts ar rokām satvert kājas, izmantot klupināšanu, piecirtienus un citas darbības ar kājām.
Tagad katram cīkstonim ir sevišķi svarīgi zināt paņēmienus, kurus var izmantot, lai uzvarētu pretinieku.
Parteris ir cikstoņa stāvoklis, kurā viņš atrodas uz ceļiem un ar rokām balstās pret paklāju. Parterim ir divi veidi. Ja sportists balstās uz taisnām rokām, skaitās, ka viņš atrodas augstā parterī. Augstais parteris dod labvēlīgu situāciju manevrēšanai un uzbrukumiem. Bet, ja cīkstonis guļ uz vēdera vai balstās pret paklāju ar krūšu augšējo daļu, tad tāds stāvoklis tiek vērtēts kā zemais parteris. Zemais parteris vairāk paredzēts aizsardzībai tam, kuram uzbrūk.
Pirms cīņas parterī apakšējam cīkstonim jāiņem stāvoklis augstajā parterī, jābalstās ar rokām pret paklāju un nekustēties līdz brīdim, kad tiesnesis dos svilpi cīņas sākumam, un augšējais cīkstonis nepieskaras ar plaukstām pie muguras. Augšējais cīkstonis visbiežāk nostājas no mugurpuses vai no sāniem apakšējam cīkstonim.
Šīs grupas metienu raksturīgākais elements ir uzbrūkošā kustība ar rumpi atpakaļ vienlaicīgi izliecoties. Izpildot metienu, uzbrūkošais izvietojas pretiniekam sānos ar muguru pret viņa galvu. Var izvietoties no priekšas vai muguras pretiniekam,
bet jau ar krūtīm pret viņa galvu. Satverot pretinieku ar rokām, uzbrūkošais pievelk pretinieku pie krūtīm un pieceļas kājās. Pēc tam izliecoties viņš krīt atpakaļ, uzsitot ar vēderu pretinieku uz augšu un pārmetot viņu pār sevi( vai arī met aiz sevis) .
Lai sekmīgi izpildītu šo paņēmienu cīkstoņiem jābūt attīstītām tādām īpašībām kā lokanībai, kāju, roku un muguras muskuļu spēkam.

Metieni izliecoties ar tālākā gurna ačgārno satvērienu.
Uzbrūkošais atrodas pretiniekam kreisā pusē ar seju pret viņa kājām, balstoties uz abām pēdām. Labā kāja izvietota pie pretinieka kreisās kājas no ārpuses, toties kreisā kāja novietota zem pretinieka kreisā ceļa. Satverot tālāko gurnu ar ačgārno satvērienu un vienlaicīgi pievelkot pretinieku pie krūtīm, uzbrūkošais, atliecas atpakaļ ar pretinieku un neatlaižot satvērienu, pārmet pretinieku ar muguru pret paklāju.
Paņēmienu vieglāk izmantot, kad pretinieks tikko nolikts parterī un cenšas piecelties kājās.…

Autora komentārsAtvērt
Darbu komplekts:
IZDEVĪGI pirkt komplektā ietaupīsi −5,48 €
Materiālu komplekts Nr. 1186926
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties