Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
2,99 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:669357
 
Autors:
Vērtējums:
Publicēts: 04.12.2006.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Augstskolas
Literatūras saraksts: 5 vienības
Atsauces: Nav
SatursAizvērt
Nr. Sadaļas nosaukums  Lpp.
2.  Ievads    3
3.  Pašreizējā situācija un nākotnes vīzijas briežu audzēšanas biznesā    4
4.  Nedaudz no vēstures    5
4.1.  Senie briežu dārzi    5
5.  Briežu dārzs „Mežsētas”    7
6.  Nedaudz par staltbriežiem    9
7.  Nobeigums    11
8.  Izmantotie materiāli    12
Darba fragmentsAizvērt

Viens no pienākumiem, ko valsts uzticējusi veikt savvaļas dzīvnieku turētājiem nebrīvē, ir veicināt sabiedrības vides izglītību un ekoloģiskās apziņas veidošanu. Visiem apmeklētājiem jāsaprot, kāpēc stingri jāievēro iekšējās kārtības noteikumi. Pirmkārt, nedrīkst trokšņot, draiskoties – tas dzīvniekos rada stresu. Otrkārt, savvaļas zvēru uzvedība nav prognozējama. Sevišķi, ja pieradināti īpatņi tiek atlaisti brīvībā, kā tas nereti notiek briežu dārzos. Tādēļ pārvietoties dārza teritorijā drīkst tikai automašīnā un kategoriski aizliegts no tās izkāpt Briežu dārzi nav izklaides objekti. Nesavaldīgiem, rupjiem un iereibušiem cilvēkiem tur nav ko meklēt. Turpretī teorētiski sagatavotiem un pareizi noskaņotiem skolēniem sastapšanās ar dzīvniekiem savvaļā un labi novadīta ekskursija kļūs par neaizmirstamu pārdzīvojumu, rosinot padziļinātu interesi par dzīvo dabu.
Briežaudzēšana Latvijā galvenokārt ir ļoti turīgu cilvēku vaļasprieks, kas šajā nozarē izvieto savus brīvos līdzekļus. Protams, var apšaubīt, cik legāli un tikumiski viens otrs briežaudzētājs nopelnījis naudu, kas ieguldīta dārzos, taču nozare kopumā no tās ir ieguvēja. Tā kā šīs saimniecības orientētas uz medībām un reprezentācijas pasākumiem, to saimnieki gādājuši, lai briežu dārzā netrūktu acij un mednieka garam tīkamu dzīvnieku. Tādēļ arī ganāmpulku veidošanā eksperimentēts ar dažādu šķirņu briežiem – ievesti gan temperamentīgi dzīvnieki ar Lieliem un žuburainiem ragiem, gan mierīgāki un muskuļu masas ziņā lielāki īpatņi.
Latvijā, iespējams, ir pasaulē daudzveidīgākā izejviela selekcijas darbam. Iespējas ir ļoti plašas, var izkopt gan lieliskus trofeju, gan gaļas briežu ganāmpulkus. Izrādās, ka Latvija ir starp tām retajām valstīm, kur briežu dārzos ievesti dzīvnieki no ļoti daudzām valstīm un apgabaliem – Vācijas, Polijas, Baltkrievijas, Kaļiņingradas, Čehijas, Ungārijas, Lielbritānijas, Austrijas, Rumānijas, Holandes un Zviedrijas.…

Autora komentārsAtvērt
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties