Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
4,49 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:448581
 
Autors:
Vērtējums:
Publicēts: 21.12.2021.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Augstskolas
Literatūras saraksts: 7 vienības
Atsauces: Nav
Darba fragmentsAizvērt

Drošības auditi
Drošības auditi tika veikti katru gadu ASV un Eiropas UCC rūpnīcās, bet tikai reizi divos gados citās pasaules daļās. Pirms UCC "Uzņēmējdarbības konfidencialitātes" drošības audita 1982. gada maijā korporācijas augstākās amatpersonas labi zināja par "kopā 61 apdraudējumu, no kuriem 30 bija lieli un 11 nelieli bīstamās fosgēna/metilizocianāta vienībās" Bopālā. 1982. gada revīzijā tika norādīts, ka darbinieku sniegums bija zemāks par standartiem. Tika uzskaitītas desmit galvenās bažas. UCIL sagatavoja rīcības plānu, bet UCC nekad nenosūtīja uz Bopālu pēcpārbaudes komandu. Daudzi no 1982. gada ziņojuma punktiem tika uz laiku laboti, bet līdz 1984. gadam apstākļi atkal bija pasliktinājušies. 1984. gada septembrī UCC iekšējais ziņojums par Rietumvirdžīnijas rūpnīcu ASV atklāja vairākus defektus un darbības traucējumus. Tā brīdināja, ka "MIC vienības uzglabāšanas tvertnēs var notikt bēgšanas reakcija un ka plānotā reakcija nebūs savlaicīga vai pietiekami efektīva, lai novērstu tvertņu katastrofālu atteici". Šis ziņojums nekad netika pārsūtīts uz Bopālas rūpnīcu, lai gan galvenais dizains bija tāds pats. [6].
Sods UCC un UCIL darbiniekiem
UCC priekšsēdētāju un izpilddirektoru Vorenu Andersonu 1984. gada 7. decembrī Madhija Pradešas policija Bopālā arestēja un atbrīvoja pret drošības naudu. Andersons tika nogādāts UCC mājā, pēc tam sešas stundas vēlāk tika atbrīvots pret 2100 USD dolāru drošības naudu un aizlidoja ar valdības lidmašīnu. Šīs darbības it kā tika veiktas toreizējā valsts galvenā sekretāra vadībā, kurš, iespējams, saņēma norādījumus no galvenā ministra biroja, kurš pats nekavējoties izlidoja no Bopālas. Vēlāk 1987. gadā Indijas valdība izsauca Andersonu, astoņus citus vadītājus un divas uzņēmuma filiāles ierasties Indijas tiesā saistībā ar apsūdzībām slepkavībā. Atbildot uz to, Union Carbide teica, ka uzņēmums nav Indijas jurisdikcijā [8].

Autora komentārsAtvērt
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties